1–30 iš 30
Langedokas-Rusijonas – vienas didžiausių ir įvairiausių Prancūzijos vyno regionų, išsidriekęs palei Viduržemio jūrą nuo Nimo iki Pirėnų kalnų. Tai saulėta, vėjų nugairinta žemė, kurioje vynuogės auga tiek kalvotose, tiek plokščiose vietovėse, molio, žvyro, kalkakmenio ar skalūno dirvožemiuose. Čia gimsta ne tik gausybė kokybiško kasdienio vyno, bet ir prestižiniai „Crus“ vynai iš apeliacijų, tokių kaip Minervois, Corbières, Faugères, Terrasses du Larzac. Vyrauja raudonieji vynai, dažniausiai gaminami iš ‘Grenache’, ‘Syrah’, ‘Mourvèdre’, ‘Carignan’ ar ‘Cinsault’, kurie pasižymi sodriais, prieskoningais aromatais ir saulėje prinokusių vaisių skoniu.
Skaityti daugiauRožinis sausas
Baltasis sausas
Rožinis sausas
Raudonasis sausas
Baltasis sausas
Raudonasis sausas
Putojantis saldus
Putojantis sausas
Raudonasis sausas
Baltasis sausas
Rožinis sausas
Putojantis sausas
Putojantis sausas
Baltasis sausas
Putojantis sausas
Baltasis sausas
Baltasis sausas
Raudonasis sausas
Putojantis sausas
Putojantis sausas
Raudonasis sausas
Raudonasis sausas
Putojantis sausas
Putojantis sausas
Baltasis sausas
Oranžinis sausas
Oranžinis sausas
Putojantis sausas
Pastiprintas saldus
Putojantis sausas
Nepaisant istorijos, kai regionas buvo siejamas su masine gamyba, pastaraisiais dešimtmečiais Langedokas-Rusijonas išgyvena tikrą renesansą. Jauni vyndariai, biodinaminiai ūkiai ir nedideli gamintojai formuoja naują kokybės lygį, derindami senąsias tradicijas ir moderniąją enologiją. Čia gaminami ir išraiškingi baltieji vynai (iš ‘Grenache Blanc’, ‘Vermentino’, ‘Picpoul de Pinet’, ‘Clairette’), taip pat unikalūs natūraliai saldūs vynai (Vins Doux Naturels), tokie kaip Banyuls ar Maury.