Putojantis sausas
Vynuogių derlius renkamas rankomis nuo aukščiausių vyninės prižiūrimų augaviečių Valdobbiadene DOCG apylinkėse 300mvjl. Apylinkėse vyrauja molio ir smiltainio dirvožemis.
Vynas daromas "Charmat" metodu. Antra fermentacija vykdyta didelėse nerūdijančio plieno talpose.
Vaisiško kriaušių ir obelų žiedų, meliono bei citrinos žievelės aromatai. Gaivus skonis sukuria puikų balansą ir atsvarą vaisiškumui. Ilgai išliekantis poskonis.
Tiekti 8 - 10 °C temperatūros, kaip aperityvą ar su lengvais užkandžiais bei ne itin saldžiais kepiniais.
Kriaušių, obelų žiedų aromato. Gaivios rūgšties, o lengvas saldumas dera su gaiviu vaisišku skoniu. Labai ilgai išliekančio poskonio vynas
Visa Prosecco teritorija nėra vienoda! Nors regiono pakraščiuose plyti lygumos ir veši derlingi vynmedžiai, centrinėje dalyje aplink Valdobbiadene ir Conegliano miestelius, kraštovaizdis visiškai kitoks – aukštos kalvos stačiais šlaitais, terasomis susodinti vynmedžiai. Visai prie pat Valdobbiadene miestelio esančiame Col San Martino įsikūrusi ir Andreola vyninė gamina itin išraiškingo skonio Prosecco vyną. Vyninei vadovaujantis Stefano Pola remiasi ilgametėmis vyno gaminimo tradicijomis regione, tačiau nevengia ir modernių kokybę gerinančių sprendimų. Šeimos ūkiui priklauso 70 hektarų vynuogynų, kuriuose dominuoja Glera vynuogės, tačiau neužmirštamos ir senosios vietinės veislės – Verdiso, Bianchetta bei Perera. Pastaraisiais metais Andreola sulaukia gausių vyno kritikų liaupsių. O jų pirmasis, dar 1984 metais debiutavęs, vynas Vigneto Dirupo Brut Prosecco di Valdobbiadene Superiore DOCG 2019 metais buvo apdovanotas pačiu aukščiausiu Gamberro Rosso įvertinimu – trimis taurėmis (Tre Bicchieri). Nenuostabu, kad šis vynas laimėjo geriausio titulą ir 2019 m. Lietuvos Vyno Čempionate.