Putojantis sausas
Viduržemio jūros pakrantės kalvų šlaitų terasose, 20-50 metų vynmedžiai, augantys molio- kalkakmenio dirvoje užaugina vynuoges, iš kurių daromas labai elegantiškas, subtilus, minkštas vynas, kuris dedikuotas Eugénie Limouzy didžiąjai Georgeso ir Rogerso ANTECH tetai. Vynas daromas tradiciniu putojančio vyno gamybos metodu. Abi fermentacijos vykdytos regiuojamoje temperatūroje. Vynas 18 mėn. laikytas su mielėmis. Baltųjų gėlių, žalių obuolių, ličio, dobilų medaus aromatų vynas žavi patvarumu, gaiva ir balansu.
Patiekti 6- 8 °C temperatūros kaip aperityvą, prie baltos žuvies, salotų.
"Antech" – viena didžiausių šeimos valdomų vyninių Limoux apeliacijoje, esančioje Langedoko-Rusijono regione. Tisseyre-Limouzy šeima ilgai gamino ramų vyną. 1931 metais per vedybas į šeimą atėjo Edmond'as Antechas. Pastaraisiais dešimtmečiais "Antech" nuosekliai didino putojančio vyno "Cremant" gamybą ir dabar užsiima tik jo gamyba trijose apeliacijose: Crémant de Limoux (dominuoja 'Chardonnay' vynuogės, maišomos su 'Chenin Blanc' ir 'Mauzac'), Blanquette de Limoux (teigiama, kad tai seniausias pasaulyje putojantis vynas, kuriame 90 proc. mišinio sudaro vietinės 'Mauzac' vynuogės, o likusi dalis tenka 'Chenin Blanc' ir 'Chardonnay') ir Blanquette Méthode Ancestrale (senas ir labai retas natūraliai saldus putojantis vynas, kuris daromas senoviniu metodu tik iš vėlyvojo skynimo 'Mauzac' vynuogių). Šiuo metu vyninei vadovauja šeštos kartos atstovė Françoise Antech. Įmonė valdo 60 hektarų vynuogynų, tačiau savų vynuogių neužtenka, todėl vyninė yra sudariusi ilgalaikes žaliavos tiekimo sutartis su 35 tiekėjais. Tarptautiniai vyno ekspertai "Antech" kremantą vertina už puikų kokybės ir kainos santykį. http://www.antech-limoux.com/