Vilnius

Klaipėda

Antech Doux et Fruité Méthode Ancestrale  Blanquette de Limoux AOP

Prekės išvaizda gali skirtis nuo matomos nuotraukoje.

Putojantis saldus

Antech Doux et Fruité Méthode Ancestrale Blanquette de Limoux AOP

20,00

Aprašymas

Molio ir kalkakmenio dirvoje augantys, nuolat kedenami Viduržemio jūros brizo, 20-40 metų vynmedžiai, kurių derlius surinktas rankomis, subrandina unikalaus skonio vynuoges, atspindinčias Limoux terroir vyniškas tradicijas ir istoriją.

Sulčių fermentacija vykdyta žemoje, nuolat kontroliuojamoje temperatūroje, kol pasiekiama 5 % tūrio alkoholio. Antroji fermentacija vykdyta pagal Méthode Ancestrale nepridedant papildomai cukraus, tik dėka 1-osios fermentacijos cukraus likučių. Procesas vyksta kelias savaites. Sakoma, kad vynas putoja ir pasiekia
galiausiai 6/7 % tūrio alkoholio.

Burbuliukų sūkuriai kvepia nokiais obuoliais, kriaušėmis, akacijomis. Gaivus, lengvas.

 

Patiekimas

Tiekti 10 - 12 °C temperatūros kaip aperityvas, prie obuolių/kriaušių pyrago, blynų.

Apie gamintoją

Antech, įsikūrusi Limoux apeliacijoje Langedoko regione, į putojančių vynų pasaulį įžengė dar po 1931 m., kai vedybų keliu į šeimos verslą atėjo Edmondas Antech. Pastaraisiais dešimtmečiais vyninė nuosekliai stiprino savo pozicijas, orientuodamasi išskirtinai į putojančių vynų gamybą trijose apeliacijose: Crémant de Limoux, Blanquette de Limoux ir Blanquette Méthode Ancestrale. Šiuo metu vyninę vadovauja šeštos kartos atstovė Françoise Antech, kuri remiasi šeimos tradicijomis ir moderniais inovatyviais sprendimais, siekdama atskleisti Limoux regiono unikalų terroir bei istoriją.

Vyno stilius

Antech putojantys vynai pasižymi subtiliu gaivumu, pilna tekstūra ir kompleksišku aromatų deriniu, atspindinčiu Limoux apeliacijos ypatumus.

  • Crémant de Limoux – gaminamas tradiciniu metodu, dominuoja 'Chardonnay' vynuogės, maišomos su 'Chenin Blanc' ir tradicine 'Mauzac', suteikiančiomis vynui elegancijos ir gaivumo.
  • Blanquette de Limoux – laikomas vienu seniausių putojančių vynų pasaulyje, kurio didžiąją dalį 90 % sudaro vietinės 'Mauzac' vynuogės, o likusi dalis – 'Chenin Blanc' ir 'Chardonnay', užtikrinana išskirtinį stilių.
  • Blanquette Méthode Ancestrale – retas natūraliai saldus putojantis vynas, gaminamas tradiciniu metodu tik iš vėlyvojo skynimo 'Mauzac' vynuogių, pasižymintis vaisišku ir natūraliu saldumu.

Prestižiniai vynuogynai

Vyninė valdo apie 60 hektarų vynuogynų, kur auginamos 'Chardonnay', 'Chenin Blanc' ir 'Mauzac' vynuogės, būtinos aukštos kokybės putojančių vynų gamybai. Kadangi savo vynuogių apimtis neužtenka, Antech sudarė ilgalaikes žaliavos tiekimo sutartis su 35 vietiniais ūkininkais, užtikrindama nuoseklų ir išskirtinį tiekimą.

Brandinimas ir vartojimo laikotarpis

Antech putojančių vynų struktūra leidžia mėgautis jais iš karto – jie pasižymi išskirtiniu balansiu, gaivumu ir elegantiška aromatine sudėtimi. Tačiau jų kompleksiškumas suteikia potencialą tobulėti ir išreikšti dar ryškesnes charakterio savybes bręstant.

Maison Antech

Maison Antech

Prancūzija Visos gamintojo prekės

Jums galėtų patikti