Vilnius

Klaipėda

  • Jancis Robinson

    17 / 20

Antech Grande Cuvée Oubliée Cremant de Limoux AOP 2015

Prekės išvaizda gali skirtis nuo matomos nuotraukoje.

Putojantis sausas

Antech Grande Cuvée Oubliée Cremant de Limoux AOP 2015

32,00

Aprašymas

Neįtikėtino šviežumo ir puikaus balanso vynas, pagamintas tradiciniu putojančio vyno gamybos metodu. Molio-kalkakmenio terasinėse ir šlaitinėse augavietėse augančių 20-40 metų vynmedžių derlius surintas rankomis. Pirmoji fermentacija vykdyta termoreguliuojamose nerūdijančio plieno kubiluose. Antroji fermentacija buteliuose - beveik 5 metai su mielėmis. Turtingas ir pilnas subtilių ir smulkių burbuliukų vynas kvepia greipfrutais, apelsinais, karamele, cukruotais meduoliais.

Dozažas: 5g/l.

Patiekimas

Patiekti 7-8 °C kaip aperityvą, prie apskrudintos baltos žuvies, vištienos kepsnių.

Vertinimas

17 / 20

Jancis Robinson

Orange blossom and hawthorn flowers on the nose. Orange peel. Delicate cobweb of smokiness that one can barely perceive through the purity of the fruit. Citron notes, lemon zest. There is fleeting richness and a sense of breadth without being a broad wine – it reminds me of panettone, both on the nose and on the palate. Very clearly more complexity and substance than the other two Antech wines, but it retains that very special, filigree-fine yet scalpel-precise Limoux acidity. The finish tingles and turns deliciously sweet and sour, like sucking on candied lime peel.

Apie gamintoją

Antech, įsikūrusi Limoux apeliacijoje Langedoko regione, į putojančių vynų pasaulį įžengė dar po 1931 m., kai vedybų keliu į šeimos verslą atėjo Edmondas Antech. Pastaraisiais dešimtmečiais vyninė nuosekliai stiprino savo pozicijas, orientuodamasi išskirtinai į putojančių vynų gamybą trijose apeliacijose: Crémant de Limoux, Blanquette de Limoux ir Blanquette Méthode Ancestrale. Šiuo metu vyninę vadovauja šeštos kartos atstovė Françoise Antech, kuri remiasi šeimos tradicijomis ir moderniais inovatyviais sprendimais, siekdama atskleisti Limoux regiono unikalų terroir bei istoriją.

Vyno stilius

Antech putojantys vynai pasižymi subtiliu gaivumu, pilna tekstūra ir kompleksišku aromatų deriniu, atspindinčiu Limoux apeliacijos ypatumus.

  • Crémant de Limoux – gaminamas tradiciniu metodu, dominuoja 'Chardonnay' vynuogės, maišomos su 'Chenin Blanc' ir tradicine 'Mauzac', suteikiančiomis vynui elegancijos ir gaivumo.
  • Blanquette de Limoux – laikomas vienu seniausių putojančių vynų pasaulyje, kurio didžiąją dalį 90 % sudaro vietinės 'Mauzac' vynuogės, o likusi dalis – 'Chenin Blanc' ir 'Chardonnay', užtikrinana išskirtinį stilių.
  • Blanquette Méthode Ancestrale – retas natūraliai saldus putojantis vynas, gaminamas tradiciniu metodu tik iš vėlyvojo skynimo 'Mauzac' vynuogių, pasižymintis vaisišku ir natūraliu saldumu.

Prestižiniai vynuogynai

Vyninė valdo apie 60 hektarų vynuogynų, kur auginamos 'Chardonnay', 'Chenin Blanc' ir 'Mauzac' vynuogės, būtinos aukštos kokybės putojančių vynų gamybai. Kadangi savo vynuogių apimtis neužtenka, Antech sudarė ilgalaikes žaliavos tiekimo sutartis su 35 vietiniais ūkininkais, užtikrindama nuoseklų ir išskirtinį tiekimą.

Brandinimas ir vartojimo laikotarpis

Antech putojančių vynų struktūra leidžia mėgautis jais iš karto – jie pasižymi išskirtiniu balansiu, gaivumu ir elegantiška aromatine sudėtimi. Tačiau jų kompleksiškumas suteikia potencialą tobulėti ir išreikšti dar ryškesnes charakterio savybes bręstant.

Maison Antech

Maison Antech

Prancūzija Visos gamintojo prekės

Jums galėtų patikti