Raudonasis sausas
Balanso, elegancijos ir gaivos ambasadorius iš Ribera Del Duero. Vynas - keturių atskirų vynuogynų mišinys, augančių dumblino molio dirvožemyje, 780 mvlj aukštyje. Derlius renkamas ankstyvais rytais ir tik rankomis, du kartus rūšiuojamas. Fermentacija ir maceracija vyko 16 dienų nuolat palaikant 28 °C temperatūrą. Po fermentacijos vynas laikytas prancūziško ąžuolo statinėse 2 mėnesius, kiekvieną šio laikotarpio savaitę atliekant 'batonnage' - vyno mielių maišymą. Vynas 22 mėn. brandintas prancūziško ąžuolo statinėse( 70% iš jų naujos). Vidutinio intensyvumo vynas kvepia gervuogėmis, raudonaisiais serbentais, juodosiomis slyvomis, kedro riešutais, saldymedžiu, juodaisiais pipirais, muskato riešutu. Švelnaus ilgo poskonio.
Patiekti 16-18 °C temperatūros prie vidutinio intensyvumo kietųjų sūrių bei mėsos patiekalų, tokių kaip dešrelių, burgerių bei steiko.
A lovely brightness and juiciness to this with cherry, spice, and crushed stone. Some tar. Medium-bodied with chewy tannins that have a dusty undertone. Tannic and typical for Duero. Already attractive if you like tannins, but this will soften nicely with two or three more years of bottle age. Try after 2025.
„La Rioja Alta“ vyninė neabejotinai yra senosios Riochos atstovė, itin vertinanti ir puoselėjanti tradicinius regiono vyno gamybos metodus. Jų „Gran Reserva“ vynas net šešerius metus brandinamas statinėse ir dar dvejus – butelyje, kol pasiekia vartotoją, įkūnydamas kantrybę ir meistriškumą. Aukštumose įsikūrę „La Rioja Alta“ vynuogynai dėl savo unikalių sąlygų suteikia vynams subtilumo, kartais primenančio net Burgundijos ‘Pinot Noir’. „La Rioja Alta“ grupei priklauso vyninės ne tik Riochoje, bet ir Galicijoje (Rias Baixas) bei Ribera del Duero (Burgos) regionuose, tačiau būtent tradicinis Riochos stilius yra jų vizitinė kortelė.
Vyno stilius
„La Rioja Alta“ vynai pasižymi elegancija, sudėtingumu ir ilgaamžiškumu. Jie atspindi Riochos terroir ir tradicinės vyndarystės harmoniją.
Prestižiniai vynuogynai
„La Rioja Alta“ valdo aukštumose įsikūrusius vynuogynus Riochos Alta regione:
Šios unikalios vynuogynų savybės ir kruopštus darbas vynuogyne yra pagrindas išskirtiniam „La Rioja Alta“ vynų charakteriui.
Brandinimas ir vartojimo laikotarpis
„La Rioja Alta“ vynai yra sukurti lėtam mėgavimuisi. Ilgas brandinimas ąžuolo statinėse ir buteliuose suteikia jiems ypatingo kompleksiškumo ir harmoningumo. Nors šiais vynais galima mėgautis ir būnant jauniems, jų tikrasis potencialas atsiskleidžia po daugelio metų brandinimo butelyje. Tai vynai, vertinami dėl savo ilgaamžiškumo ir gebėjimo tobulėti laikui bėgant.