Raudonasis sausas
Vyne puikuojasi išraiškingi mėlynių, gervuogių, raudonųjų slyvų, saldymedžio, kardamono aromatai bei jaučiami subtilūs brandinimo pėdsakai: kavos pupelės, irisas, tabakas. Skonis gilus ir subalansuotas, pasižymintis nepaprastu gaivumu ir elegancija.Ilgas vaisiškas poskonis.
Gamyba: šalta maceracija padėjo sustiprinti veislės aromatus ir ryškias spalvas. Sumaišius vaisius iš trijų sklypų – El Espino, Fuentecojo ir El Picón – 50 % vynuogių buvo vykdyta malolaktinė fermentacija nerūdijančio plieno talpyklose ir 50 % – antrinėse prancūziško ąžuolo statinėse. Vėliau vynas 12 mėnesių brandintas prancūziško ąžuolo statinėse, iš kurių 20% naujos.
Patiekite 16-18 °C su brandžiais sūriais, antiena, vytintu kumpiu.
„La Rioja Alta“ vyninė neabejotinai yra senosios Riochos atstovė, itin vertinanti ir puoselėjanti tradicinius regiono vyno gamybos metodus. Jų „Gran Reserva“ vynas net šešerius metus brandinamas statinėse ir dar dvejus – butelyje, kol pasiekia vartotoją, įkūnydamas kantrybę ir meistriškumą. Aukštumose įsikūrę „La Rioja Alta“ vynuogynai dėl savo unikalių sąlygų suteikia vynams subtilumo, kartais primenančio net Burgundijos ‘Pinot Noir’. „La Rioja Alta“ grupei priklauso vyninės ne tik Riochoje, bet ir Galicijoje (Rias Baixas) bei Ribera del Duero (Burgos) regionuose, tačiau būtent tradicinis Riochos stilius yra jų vizitinė kortelė.
Vyno stilius
„La Rioja Alta“ vynai pasižymi elegancija, sudėtingumu ir ilgaamžiškumu. Jie atspindi Riochos terroir ir tradicinės vyndarystės harmoniją.
Prestižiniai vynuogynai
„La Rioja Alta“ valdo aukštumose įsikūrusius vynuogynus Riochos Alta regione:
Šios unikalios vynuogynų savybės ir kruopštus darbas vynuogyne yra pagrindas išskirtiniam „La Rioja Alta“ vynų charakteriui.
Brandinimas ir vartojimo laikotarpis
„La Rioja Alta“ vynai yra sukurti lėtam mėgavimuisi. Ilgas brandinimas ąžuolo statinėse ir buteliuose suteikia jiems ypatingo kompleksiškumo ir harmoningumo. Nors šiais vynais galima mėgautis ir būnant jauniems, jų tikrasis potencialas atsiskleidžia po daugelio metų brandinimo butelyje. Tai vynai, vertinami dėl savo ilgaamžiškumo ir gebėjimo tobulėti laikui bėgant.