Likerinis saldus
10 metų laikytas prancūziško ąžuolo statinėse. Skonis saldus, švelniai vaisiškas, šiek tiek rūgšties, prieskoniškas su dūmo nata.
Galima teikti 10-12 °C prie anties ar žąsies kepenėlių, minkštų pelėsinių sūrių (Brie, Camembert) su braškėmis, obuolių pyrago su vaniliniais ledais, citrininio vaisių pyrago.
Wines in this blend are 10- to 14-years old on average. It is a blend from two warehouses, the cooler Câmara de Lobos being gentler and more aromatic, and the warehouse in São Martinho being more concentrated through higher evaporation levels whilst in Canteiro . There's an almost ruby core to the light tawny colour. It is immediately very complex, with notes of walnut and rich fruit-cake, and again that hint of cappuccino. On the palate there is plum fruit and a cool orangy note. Plenty of depth pushes through on the mid-palate, with chocolate and spice - a terrifically long, spicy, warming finish.
Įvairios ligos užpuolusios Madeiros salą 19 a. pradžioje beveik išnaikino vynuogynus, o vietoj jų buvo nuspręsta pasodinti grūdines kultūras, bet ne vynuogynus. Dabar Madeiroje išlikę tik 8 vyno gamintojai, kurie savo produkciją gali oficialiai eksportuoti į užsienį. Madeiros vynas tapo nykstančiu vynu. Madeira yra ilgaamžis vynas, kuris yra tinkamas ilgam išlaikymui. Jis dera su maistu, o jo saldumas derinasi su rūgštimi. Atkimšus butelį jį galima laikyti iki trijų mėnesių. www.vinhosbarbeito.com