Likerinis saldus
Aromatingas vynas kvepia skrudintais riešutais, medumi bei subtiliu dūmiškumu.
Vynuogės rinktos iš įvairių San Jorge vynuogynų. Fermentacija sustabdyta esant norimam saldumo laipsniui, vynas pastiprinamas vynuogių spiritu. Malvasia penkerius metus brandinta prancūziško ąžuolo statinėse Canteiro (lėto, natūralaus kaitinimo) metodu. Šiam mišiniui parinkti vynai, kuriuose labai gerai subalansuotas cukrus ir rūgštingumas.
Cukraus kiekis - 106 g/l
Rūgšties kiekis - 5.33 g/l.
Tiekti 10 -12°C temperatūros prie pudingo, žasų kepenėlių (Foie gras), šokolado, karamelizuotų vaisių, prie sūrio.
It is basically three casks of 1999 Malvasia, blended with some 30-year-old Malvasia. A little brown sugar and orange custard quality, with a clean, crisp quality. On the palate quite a smooth texture and a gently floral note in amongst the orange and caramel quality, of crème brûlée with very gentle spiciness before terrific orange acidity.
Įvairios ligos užpuolusios Madeiros salą 19 a. pradžioje beveik išnaikino vynuogynus, o vietoj jų buvo nuspręsta pasodinti grūdines kultūras, bet ne vynuogynus. Dabar Madeiroje išlikę tik 8 vyno gamintojai, kurie savo produkciją gali oficialiai eksportuoti į užsienį. Madeiros vynas tapo nykstančiu vynu. Madeira yra ilgaamžis vynas, kuris yra tinkamas ilgam išlaikymui. Jis dera su maistu, o jo saldumas derinasi su rūgštimi. Atkimšus butelį jį galima laikyti iki trijų mėnesių. www.vinhosbarbeito.com