Likerinis saldus
Vynas laikytas dešimt metų prancūziško ąžuolo statinėse. Ryški auksinė spalva, galingas medaus ir citrusų aromatas. Ilgas gaivus poskonis. Išgerti iki 2025 m.
Tinka prie anties ar žąsies kepenėlių su salotomis, marakujų suflė, vanilinio pudingo ("creme brulee"). Maskarponės sūrio pyrago.
Quite a dark orangy tawny colour. Plenty of fruitcakey, rich, raisin, apricot and nutty aromas. Still a fairly reserved character. The Palate has plenty of orange and plenty of a burnt crème brûlée character. This is sweet, but not in any way cloying, with a glacial sweep of taut, pithy acidity that adds tension and lengthens the finish. This has lovely quality and a very juicy character.
Įvairios ligos užpuolusios Madeiros salą 19 a. pradžioje beveik išnaikino vynuogynus, o vietoj jų buvo nuspręsta pasodinti grūdines kultūras, bet ne vynuogynus. Dabar Madeiroje išlikę tik 8 vyno gamintojai, kurie savo produkciją gali oficialiai eksportuoti į užsienį. Madeiros vynas tapo nykstančiu vynu. Madeira yra ilgaamžis vynas, kuris yra tinkamas ilgam išlaikymui. Jis dera su maistu, o jo saldumas derinasi su rūgštimi. Atkimšus butelį jį galima laikyti iki trijų mėnesių. www.vinhosbarbeito.com