Likerinis p. saldus
Vynuogės šiam vynui yra renkamos iš paskiro vynuogyno, esančio Estreito de Camara de lobos vietovėje, pietinėje Madeiros salos dalyje. Pusė vynuogių buvo nurinktos savaite anksčiau nei jos pasiekė pilną brandą, todėl šio likerinio vyno profilis yra juntamai gaivesnis. 2009 metais buvo pradėtas brandinimas prancūziškose statinėse, trukęs iki 2019 metų Kovo.
Šviesiai auksinės spalvos likerinis vynas kvepia cukruotais vaisiais, prinokusiais citrusiniai vaisiais, pistacijom. Burnoje vynas stebina atsiveriančiomis medaus natomis, aukštesne nei įprastai rūgštimi, bei ilgu gaiviu poskoniu.
Likutinio cukraus kiekis: 62g/l
Pagamintas butelių kiekis: 2986 vienetai.
Patiekti atvėsintą 11-12 laipsnių kaip aperityvą arba derinti su alyvuogėmis, kepintais žemės riešutais, marinuota žuvimi, salotom ir sūriais.
Įvairios ligos užpuolusios Madeiros salą 19 a. pradžioje beveik išnaikino vynuogynus, o vietoj jų buvo nuspręsta pasodinti grūdines kultūras, bet ne vynuogynus. Dabar Madeiroje išlikę tik 8 vyno gamintojai, kurie savo produkciją gali oficialiai eksportuoti į užsienį. Madeiros vynas tapo nykstančiu vynu. Madeira yra ilgaamžis vynas, kuris yra tinkamas ilgam išlaikymui. Jis dera su maistu, o jo saldumas derinasi su rūgštimi. Atkimšus butelį jį galima laikyti iki trijų mėnesių. www.vinhosbarbeito.com