Likerinis p. saldus
Vynuogės šiam vynui 1995 metais buvo rinktos iš vynuogynų, esančių Seixal zonoje.
Auksinės spalvos likerinis vynas pasižymintis mėtos, pūšies, saldžiavaisio pupmedžio, juodo šokolado, kakavos, juodosios arbatps, džiovintų figų, slyvų aromatais. Burnoje atsiveria citrusinių vaisių natos. Stebina gaivi rūgštis ir elegantiškas, ilgas bei sūrstelėjęs poskonis.
Likutinio cukraus kiekis: 61 g/l
Pagaminti tik 1030 sunumeruoti buteliai.
Atidarius vyną, juo mėgautis galima kelis mėnesius.
Tiekti lengvai atvėsintą 14-16 laipsnių. Puikiai tinka kaip didžestyvas arba kartu su vidutinio kietumo ir brandos sūriais.
Rekomenduojama dekantuoti.
Įvairios ligos užpuolusios Madeiros salą 19 a. pradžioje beveik išnaikino vynuogynus, o vietoj jų buvo nuspręsta pasodinti grūdines kultūras, bet ne vynuogynus. Dabar Madeiroje išlikę tik 8 vyno gamintojai, kurie savo produkciją gali oficialiai eksportuoti į užsienį. Madeiros vynas tapo nykstančiu vynu. Madeira yra ilgaamžis vynas, kuris yra tinkamas ilgam išlaikymui. Jis dera su maistu, o jo saldumas derinasi su rūgštimi. Atkimšus butelį jį galima laikyti iki trijų mėnesių. www.vinhosbarbeito.com