Likerinis p. saldus
Ribeiro Real vynuogynas, išsidėstęs pietinėje Madeiros salos dalyje, 200 metrų virš jūros lygio, pasižymi vulkaninės kilmės dirvožemiu ir puikiu geografiniu išsidėstymu– vynuogynas yra lepinamas tiek saulės, tiek iš abiejų pusių (salos ir vandenyno) pūčiančių vėjų. Pasak vyndario, tai viena geriausių vietų auginti vynuoges Madeiros saloje.
Ši tradiciniu Canteiro metodu pagaminta Madeira iš Tinta Negra vynuogių yra kelių derlių, jaunausias iš kurių yra 1998 metų, produktas. Canteiro metodas– tradicinis Madeiros gaminimo metodas, kurio metu maišomi skirtingų metų ir skirtingos brandos derliai. Skirtingose talpose, nuo 500L-700L statinėse, brandinami vynai yra sustatomi vieni ant kitų, ko pasekoje susidaro temperatūrų skirtumai: jaunesni vynai laikomi didesniame karštyje nei brandesni. Karštis yra unikali Madeiros gamybos metodo sudedamoji dalis– jauni vynai, neretai užkelti iki pat stogo yra „kepinami“, ko pasekoje iir išvysto duotam gėrimui unikalias skonio savybes. Galiausiai vyndarys savo nuožiūra sumaišo pasirinktą kiekį jaunų ir senų bačkų. Šiuo atveju trumpiausias leidžiamas brandinimo laikas yra 20 metų.
Ryškios gintaro spalvos vyne juntami karamelės, balsamiko, sūrumo, riešutų bei džiovintų figų aromatai. Burnoje ši Madeira kompleksiška, daugialypė ir subalansuota: prieskoniška rūgštis atsveria džiovinančiai smulkius taninus. Ilgo, pastovaus poskonio.
Vynas užbuteliuotas ne anksčiau nei vyndariui pasirodė, jog jis nebereikalauja tolesnio brandinimo butelyje– todėl drąsiai galima juo mėgautis „čia ir dabar“.
Likutinio cukraus kiekis: 81,5 g/l
Pagaminta butelių: 1183 vienetai.
Tiekti 14-15 laipsnių temperatūros prie vaisiškų desertų, riešutų pyragų ar cigaro.
Įvairios ligos užpuolusios Madeiros salą 19 a. pradžioje beveik išnaikino vynuogynus, o vietoj jų buvo nuspręsta pasodinti grūdines kultūras, bet ne vynuogynus. Dabar Madeiroje išlikę tik 8 vyno gamintojai, kurie savo produkciją gali oficialiai eksportuoti į užsienį. Madeiros vynas tapo nykstančiu vynu. Madeira yra ilgaamžis vynas, kuris yra tinkamas ilgam išlaikymui. Jis dera su maistu, o jo saldumas derinasi su rūgštimi. Atkimšus butelį jį galima laikyti iki trijų mėnesių. www.vinhosbarbeito.com