Big Peat Blended Malt 12YO – tai išskirtinis škotiškas viskis iš garsiosios Islay (Aila) salos, žinomas dėl savo intensyvaus dūminio ir jūrinio charakterio. Šis 12 metų brandintas viskių mišinys (blended malt) sujungia aukščiausios kokybės Islay regiono salyklinius viskius iš tokių legendinių daryklų kaip „Ardbeg“, „Caol Ila“, „Bowmore“ ir net iš uždarytos „Port Ellen“ distilerijos.
Aromatas: intensyvus dūmų, jūros druskos, durpių ir medžio anglies derinys su subtiliomis saldžiomis vanilės ir karamelės natomis.
Skonis: Galingas, turtingas ir kompleksinis – dominuoja dūminės ir jūrinės natos, papildytos citrusinių vaisių, tamsaus šokolado ir lengvu medaus poskoniu.
Poskonis: Ilgas, šildantis, su išliekančia dūmų bei šiek tiek pipirų užuomina.
Big Peat - tai Ailos salyno išraiška.
Įkurta 1948 metais, Douglas Laing yra lyderiaujanti viskio kompanija, besispecializuojanti riboto leidimo (dažnai vienos statinės tiražu) viskių prekyboje. Douglas Laing - viena žinomiausių, taip vadinamų "nepriklausomų viskio pilstymo kompanijų" - superkanti visų Škotijos daryklų žaliavą ir ją brandinanti savo sandėliuose - dažnai ir ne vieną dešimtmetį. Kadangi tai yra šeimos verslas, žiūrima į labai tolimą ateitį, nesiekiant greitos sėkmės, tenkinant tik Azijos rinkos poreikius. Douglas Laing į rinką per metus parduoda ne daugiau viskio, negu tais metais įsigyja statinių, pilnų šviežios viskio žaliavos. Taip užtikrinama, kad atsargų turima 20-30 metų į priekį. Douglas Laing asortimente nuolat galima rasti ir viskių, kurių amžius viršija 30-40 metų. Viskiai dažniausiai pateikiami kaip 'senais gerais laikais' - statinės stiprumo, nefiltruoti, taip maksimaliai išsaugant visą viskio skonį.