Vilnius

Klaipėda

  • Wine Advocate

    97+ / 100

Biondi Santi Tenuta Greppo  Brunello di Montalcino DOCG Riserva 1983 (wooden case)

Prekės išvaizda gali skirtis nuo matomos nuotraukoje.

Raudonasis sausas

Biondi Santi Tenuta Greppo Brunello di Montalcino DOCG Riserva 1983 (wooden case)

1127,00

Aprašymas

  Vynas 36 mėn. brandintas Slavonijos ąžuolo statinėse. Prieš vartojimą rekomenduojamas bent 8 valandų vyno dekantavimas. Daromas jis tik išskirtinai gerais  metais.

Vynas kvepia raudonaisiais serbentais, džiovintais pomidorais, juodaisiais pipirais, juodosiomis slyvomis, skrudintais migdolais.

Grynas, aiškus vis dar rūgščios gaivos, švelnių taninų.

Vyno brandinimo potencialas iki 2030 metų.

Patiekimas

Tiekti 18 °C temperatūros prie raviolių su trumais, keptų veršienos inkstų, jautienos nugarinės su pipirų padažu.

Vertinimas

97+ / 100

Wine Advocate

This is a cerebral and emotionally stirring wine that brings us back to a very different, more innocent time in the quickly evolving timeline of this mighty wine appellation in southern Tuscany. The 1983 Brunello di Montalcino Riserva is a brilliant but naked wine that reminds us of the original blueprint for Brunello, a wine made with a specific clone of Sangiovese that was selected for its long aging potential. Despite all that time in bottle, this wine presents stunning purity and clarity of fruit. It is polished and glossy in the mouth with tannins that have been softened by time. A bright moment of acidic freshness reminds us that this wine is still very much alive.

Apie gamintoją

Itin retas atvejis, kai galima atsekti vyno kilmę iki vieno konkretaus žmogaus, nes „Brunello di Montalcino“ atsirado būtent Ferruccio Biondi-Santi’o dėka, o jį išgarsino Biondi-Santi’ų šeimą. Dabar jau septintoji vyndarių šeimos karta gamina vyną, garsėjantį savo elegancija ir nepaprastu ilgaamžiškumu. Montalčino centre įsikūrusi ir 25 ha vynuogynų turinti „Biondi Santi“ vyninė laikosi tradicinių, daugiau nei šimtmečio senumo vyndarystės būdų. 1888 m. Ferruccias Biondi-Santis, remdamasis „Barolo“ pavyzdžiu, sukūrė „Brunello di Montalcino“. Tai buvo revoliucija, nes likusioje Toskanos dalyje joks vynas nebuvo gaminamas iš vienos vynuogių veislės. Tobulo stiliaus ir elegancijos vynas seniai įsitvirtinęs kolekcininkų radaruose. Šiuo metu vyninei vadovauja Jacopas Biondi-Santis, Ferrucio proproanūkis. Dauguma „Brunello di Montalcino“ apeliacijos vynuogynų užsodinti būtent iš „Biondi-Santi“ paimtais ‘Sangiovese Grosso‘ vynuogių klonais. Derlius nurenkamas gana anksti. Vyndarystėje dominuoja ilga maceracija: „Brunello“ fermentuojamas plieno talpose, o Riserva – ąžuolo. Vėliau vynai brandinami didelėse ąžuolinėse statinėse. "Biondi-Santi – tai itališko vyno Rolls Royce!" – Gambero Rosso

Biondi Santi - Tenuta Greppo

Biondi Santi - Tenuta Greppo

Visos gamintojo prekės

Jums galėtų patikti