Vilnius

Klaipėda

  • James Suckling

    92 / 100

Biondi Santi Tenuta Greppo Riserva Brunello di Montalcino DOCG 1999

Prekės išvaizda gali skirtis nuo matomos nuotraukoje.

Raudonasis sausas

Biondi Santi Tenuta Greppo Riserva Brunello di Montalcino DOCG 1999

1100.00

Aprašymas

Meditacinis vynas, kuriame atsiskleidžia vyno žavesys daug metų slypėjęs butelyje, vynas, kuriame  branda vis nepraranda jaunystės polėkio.3 metus brandintas slavoniško ąžuolo statinėse. Pradžioje vynas drovus, paslaptingo aromatinio sudėtingumo. Jis lėtai atsiveria ir vystosi, atskleisdamas didelį gylį ir daugybę aromatų. Vytusios rožės, brendžio vyšnios, citrinos žievelės, titnagas, saldus tabakas, džiovintos aromatinės žolelės.

Patiekimas

Patiekti 18 °C temperatūros prie žvėrienos patiekalų, jautienos didkepsnių.

Vertinimas

92 / 100

James Suckling

Lovely classic Brunello with aromas of mushroom, nutmeg, mahogany, dried fruits, and hints of toffee. Pine trees. Complex. Medium-bodied with sweet fruit in the center palate and a bright and vivid finish. This has developed nicely on the palate. A late release in 2023 with only 350 bottles on the market. Do not decant because it loses its fruit. Drink now.

Apie gamintoją

Itin retas atvejis, kai galima atsekti vyno kilmę iki vieno konkretaus žmogaus, nes „Brunello di Montalcino“ atsirado būtent Ferruccio Biondi-Santi’o dėka, o jį išgarsino Biondi-Santi’ų šeimą. Dabar jau septintoji vyndarių šeimos karta gamina vyną, garsėjantį savo elegancija ir nepaprastu ilgaamžiškumu. Montalčino centre įsikūrusi ir 25 ha vynuogynų turinti „Biondi Santi“ vyninė laikosi tradicinių, daugiau nei šimtmečio senumo vyndarystės būdų. 1888 m. Ferruccias Biondi-Santis, remdamasis „Barolo“ pavyzdžiu, sukūrė „Brunello di Montalcino“. Tai buvo revoliucija, nes likusioje Toskanos dalyje joks vynas nebuvo gaminamas iš vienos vynuogių veislės. Tobulo stiliaus ir elegancijos vynas seniai įsitvirtinęs kolekcininkų radaruose. Šiuo metu vyninei vadovauja Jacopas Biondi-Santis, Ferrucio proproanūkis. Dauguma „Brunello di Montalcino“ apeliacijos vynuogynų užsodinti būtent iš „Biondi-Santi“ paimtais ‘Sangiovese Grosso‘ vynuogių klonais. Derlius nurenkamas gana anksti. Vyndarystėje dominuoja ilga maceracija: „Brunello“ fermentuojamas plieno talpose, o Riserva – ąžuolo. Vėliau vynai brandinami didelėse ąžuolinėse statinėse. "Biondi-Santi – tai itališko vyno Rolls Royce!" – Gambero Rosso

Biondi Santi - Tenuta Greppo

Biondi Santi - Tenuta Greppo

Visos gamintojo prekės

Jums galėtų patikti