Baltasis saldus
Vynas - ekologinio ūkininkavimo produktas, daromas iš atskiro vynuogyno. Kruopščiai rankomis rinktų vynuogių, augančių mergelio dirvožemyje vynas baltųjų gėlių, greipfrutų, baltų vaisių aromatų. Burnoje - gana saldus, minkštos rūgšties, šiek tiek karstelėjantis, tačiau labai ilgo ir kompleksiško poskonio.
Likutinio cukraus vyne 58g/l.
Vyno brandinimo potencialas - 10-15 metų, geriausia mėgautis vynu praėjus 3-4 metams po išpilstymo.
Vyną rekomenduotina dekantuoti.
Rekomenduojame tiekti 10-12 °C prie indiškos virtuvės patiekalų su kariu, minkštų sūrių (Munster, Tomme, Morbier).
Very attractive lemon blossom and rose bouquet. Slightly funky (reductive), but this should blow off quickly. A very striking wine with a great balance of bright fruit, some creaminess on the mid-palate and a clean lemony finish. Better from 2019 and at least another 10 years of potential after that. Made from organic grapes
Nuo 1993 metų vyndarys Jeanas Christophe Bott-Geylas, kurio protėviai 1795 metais užveisė pirmuosius vynuogynus, stojo prie Domaine Bott-Geyl vairo ir aiškiai įtvirtino savo stilių Beblenhaime. Šiek tiek vyresnis nei dvidešimties, pasimokęs Naujajame pasaulyje ir Burgundijoje bei turėdamas didelę savo mokytojo Leonardo Humbrechto įtaką bei aistrą teroir išraiškingumui vynuose, vyno gamybą jis pradėjo vykdyti pagal organinius ir biodinaminius principus, o tai patvirtinančius sertifikatus gavo 2000-aisiais. J. Ch. Bott-Geylas yra gamintojas, kuris dėl savo išskirtinio vyno greitai tapo atpažįstamas ir pateko tarp kylančių Elzaso vyndarių. Jis stengiasi rasti balansą tarp regione vyraujančių tendencijų – gėrimuose didėjančio cukraus kiekio, išpūstos skonių koncentracijos – ir natūralumo, kuriame saugoma terroir išraiška, švarumas ir vaisiškas grynumas. Šiuo metu Bott - Geyl valdas sudaro 15 hektarų vynuogynų. Jie suskirstyti į 80 sklypų septyniose komunose. Apie 5 hektarai turi Grand Cru kategoriją šešiose skirtingose regiono vietose.