Raudonasis sausas
Vynmedžiai auginami pačioje Valpolicella Classica apeliacijos širdyje - Marano slėnyje. Atidžiai atrenkamos vynuogyne tik sveikos uogos prieš jas išspaudžiant ir fermentuojant 120 dienų yra vytinamos medinėse dėžėse. Vėliau vynas vienerius metus yra brandinamas 225 litrų ąžuolo statinėse ir dar 2 metus didelėse 25 hektolitrų ąžuolo statinėse.
Rubino spalvos vynas kvepia nokiomis vyšniomis, paprika, džiovintomis slyvomis, kinrožėmis, saldžiuoju tabaku, saldžiavaisiu pupmedžiu. Burnoje salstelėjęs gliceriniškas skonis pereina į karčią švelniai taninišką natą, šiltas. Raudonųjų vaisių poskonio.
Likutinis cukrus -1,8 g/l
Tiekti 16-18 °C prie raudonos mėsos kepsnių, žvėrienos patiekalų, brandžių sūrių.
Aromas of dried berries and pressed flowers follow through to a full-bodied palate with a relaxed, fruity mouthfeel at first. Then some solid tannins firm up the finish. Give it a year to even out.
Azienda Agricola Brigaldara – tai šeimos valdomas vyno ūkis, įsikūręs šalia San Floriano kaimelio, Marano della Valpolicella slėnyje, viename žymiausių Italijos vyno regionų – Valpolicella Classico DOCG zonoje, į šiaurę nuo Veronos.
Įkurta 1979 m., ši šeimos valdoma vyno darykla jau daugiau kaip keturis dešimtmečius gamina pasaulinio lygio vynus, išsaugodama gilias Valpolicella Classico tradicijas ir puoselėdama tvarią žemdirbystę.
Brigaldara valdo apie 50 hektarų žemės, kur auginamos vietinės vynuogių veislės – Corvina, Corvinone, Rondinella ir kitos, naudojamos Amarone della Valpolicella DOCG, Valpolicella Superiore, Ripasso ir kitų prestižinių vynų gamybai. Be vynuogių, ūkyje taip pat auginami alyvmedžiai, iš kurių spaudžiamas aukščiausios kokybės alyvuogių aliejus.
Dalį vynuogynų ūkis nuomuojasi, tačiau visus vynuogynus prižiūri profesionali Brigaldara komanda, siekiant užtikrinti maksimalų vynuogių derlingumą ir nepriekaištingą kokybę.
Dėl sąžiningos kainodaros, autentiškumo ir aukštos kokybės Brigaldara vyninė yra vertinama tiek vyno ekspertų, tiek restoranų, tiek vyno kolekcionierių visame pasaulyje. Ji nuolat patenka į geriausių Valpolicella vyninių sąrašus ir gauna aukštus įvertinimus iš James Suckling, Wine Spectator, Vinous, Falstaff ir kt.