Raudonasis sausas
Vynmedžiai auginami pačioje Valpolicella Classica apeliacijos širdyje - Marano slėnyje. Atidžiai atrenkamos vynuogyne tik sveikos uogos prieš jas išspaudžiant ir fermentuojant 120 dienų yra vytinamos medinėse dėžėse. Vėliau vynas vienerius metus yra brandinamas 225 litrų ąžuolo statinėse ir dar 2 metus didelėse 25 hektolitrų ąžuolo statinėse.
Rubino spalvos vynas kvepia nokiomis vyšniomis, paprika, džiovintomis slyvomis, kinrožėmis, saldžiuoju tabaku, saldžiavaisiu pupmedžiu. Burnoje salstelėjęs gliceriniškas skonis pereina į karčią švelniai taninišką natą, šiltas. Raudonųjų vaisių poskonio.
Likutinis cukrus -1,8 g/l
Tiekti 16-18 °C prie raudonos mėsos kepsnių, žvėrienos patiekalų, brandžių sūrių.
Aromas of dried berries and pressed flowers follow through to a full-bodied palate with a relaxed, fruity mouthfeel at first. Then some solid tannins firm up the finish. Give it a year to even out.
Vyninė "Brigaldara" yra įsikūrusi šalia San Floriano kaimelio, į šiaurę nuo Veronos, Marano slėnyje, kuris patenka į „Classico“ vyno zoną Valpoličelos vyno regione. Cesari'ų šeimai priklausantį vyno ūkį sudaro 50 ha žemės, kurioje auga vynuogės bei alyvmedžiai ir yra įsikūrusi vyninė. Nuo 1979 metų vyną gaminanti įmonė dalį vynuogynų nuomojasi, tačiau visus vynuogynus prižiūri vyninės personalas, tad užtikrinamas optimalus derlingumas bei vynuogių kokybė. Gaminant vyną, siekiama išreikšti vynuogių savybes, tad fermentacija nėra skubinama, o vyno brandinimui naudojamos įvairios talpos. Įmonės požiūris į vyno gamybą ir pardavimą išliko nepakitęs nuo pat pradžių – gaminti kokybiškus vynus, stengiantis atsispirti pagundai, progai pasitaikius, kelti kainą. Dėl to ši vyninė tapo labai vertinama tiek Italijoje, tiek už jos ribų.