Raudonasis sausas
Daugiasluoksniais aromatais pasižymintis vynas. Jis atsiskleidžia per raudonųjų slyvų, vyšnių, subtilius kedro, kamparo ir migdolų kvapų akcentus. Paletė suponuoja apie pilną kūną ir dūmo natomis apgaubtus taninus. Vynas sultingas bei demonstruojantis pavydėtiną gyvybingumą. Ilgai išliekantis poskonis jam suteikia kompleksiškumo. Rekomenduojama mėgautis nuo 2025 m.
Tiekti 16-18 °C prie griliuje keptos mėsos, žvėrienos troškinių su grybais ar daržovėmis.
Sour cherries, lemons, dried roses, porcini mushrooms and rosemary on the nose. Medium-bodied, bright and savory, with tasty layers accompanied by fine tannins. Excellent freshness.
With vineyards on the Montosoli hill in Montalcino’s north, Capanna is now in the hands of the third and fourth generations. Father and son team, Patrizio and Amedeo Cencioni have released a lovely 2018 - an appetising fusion of mineral, sweet spice and medicinal herbs. The tannins are quite brisk but ultimately supple in mouthfeel, while a touch of wood dryness through the mid-palate resolves on the finish. Bright and lingering with a savoury tang.
Klasikinis Brunello gamintojas, įsikūręs Montalcino regione, Montoli vietovėje, kuri yra laikoma viena iš geriausių Brunello vietovių. Vyninė daugiau nei penkiasdešimt metų yra valdoma vienos Cencioni šeimos. „Capanna“ vynai pasižymi taniniškumu ir yra ilgai brandinami Slovakijos ąžuolo statinėse.