Vilnius

Klaipėda

  • James Suckling

    94 / 100

Brigaldara Case Vecie Amarone della Valpolicella DOCG 2018

Prekės išvaizda gali skirtis nuo matomos nuotraukoje.

Raudonasis sausas

Brigaldara Case Vecie Amarone della Valpolicella DOCG 2018

70,00

Aprašymas

Gilus, turtingas, taniniškas vynas gaminamas iš atskiro Case Vecie vynuogyno, esančio 450 m aukštyje virš jūros lygio pietrytinėje pusėje. Prieš spaudžiant sultis, vynuogės kelis mėnesius vytinamos medinėse dėžėse, o vynas 2 metus brandinamas mažose 225 litrų ąžuolo statinėse ir dar metus didelėse 24 hl Slovėnijos ąžuolo statinėse. Aromate išryškėja džiovintos spanguolės, figos, vyšnios, tabakas, prieskoninės žolelės, juodas pipiras ir šokoladas. Burnoje šiek tiek salstelėjimo, šokolado ir kakavos natos, o poskonis yra ilgas ir įsimenantis.

Likutinis cukraus kiekis vyne:2,5g/l.

Patiekimas

Patiekite 16-18 °C su sočiais mėsos patiekalais, brandintais sūriais ir riešutais

Vertinimas

94 / 100

James Suckling

Yet another relaxed, digestible and impeccably poised wine from this agreeable producer, standing out in a sea of tough, extracted and hot expressions of Amarone. Pithy red cherries, cloves, tamarind, dried tobacco and pomegranate. A little sweet, but the tannins are lithe and sinuous rather than hard and overworked. While full-weighted, the wine drinks like something considerably less ambitious. These are points to be rewarded. In essence, a wine that proves that drinkable Amarone is not an oxymoron. Bravo! Sustainable. Drink or hold.

Apie gamintoją

Vyninė "Brigaldara" yra įsikūrusi šalia San Floriano kaimelio, į šiaurę nuo Veronos, Marano slėnyje, kuris patenka į „Classico“ vyno zoną Valpoličelos vyno regione. Cesari'ų šeimai priklausantį vyno ūkį sudaro 50 ha žemės, kurioje auga vynuogės bei alyvmedžiai ir yra įsikūrusi vyninė. Nuo 1979 metų vyną gaminanti įmonė dalį vynuogynų nuomojasi, tačiau visus vynuogynus prižiūri vyninės personalas, tad užtikrinamas optimalus derlingumas bei vynuogių kokybė. Gaminant vyną, siekiama išreikšti vynuogių savybes, tad fermentacija nėra skubinama, o vyno brandinimui naudojamos įvairios talpos. Įmonės požiūris į vyno gamybą ir pardavimą išliko nepakitęs nuo pat pradžių – gaminti kokybiškus vynus, stengiantis atsispirti pagundai, progai pasitaikius, kelti kainą. Dėl to ši vyninė tapo labai vertinama tiek Italijoje, tiek už jos ribų.

Azienda Agricola Brigaldara

Azienda Agricola Brigaldara

Visos gamintojo prekės

Jums galėtų patikti