Vilnius

Klaipėda

  • Decanter

    93 / 100

  • James Suckling

    93 / 100

Castello di Volpaia Chianti Classico Riserva DOCG 2018

Prekės išvaizda gali skirtis nuo matomos nuotraukoje.

Raudonasis sausas

Castello di Volpaia Chianti Classico Riserva DOCG 2018

44,00

Aprašymas

Sangiovese uogos auginamos geriausiuose Chianti regiono vynuogynuose. Daugiau nei 500mvjl, akmeningame smėlio dirvožemyje auginamų vynmedžių derlius yra mažas, tačiau labai koncentruotas.

Vyno fermentacijai naudojamos natūralios, laukinės, mielės. Nerūdijančio plieno statinėse  vyno fermentacijos procesas trunka 14 dienų. Papildomai, dar 7 dienas, vyksta fermentuotų vynuogių sulčių maceracijos procesas po kurio prasideda malolaktinis virsmas. Tuomet vynas perkeliamas į didelės talpos slovėniško ir naudoto prancūziško ąžuolo statines, 2 metus trunkančiam brandinimui.

Tamsios rubino spalvos vynas kvepia džiovintomis figomis, aviečių uogiene, džiovintais pomidorais, balzamio acto padažu, granatais, vanile. Puikiai integruota gaivi rūgštis ir elegantiški taninai. Sultingų vyšnių, džiovintų slyvų, cinamono bei anyžiaus poskonių.

Patiekimas

Patiekti 16-18 °C temperatūros prie griliuje keptos mėsos, žvėrienos troškinių su grybais ar daržovėmis.

Vertinimas

93 / 100

Decanter

Selected from eight vineyards with yields between 35 and 45hL/ha, Castello di Volpaia’s 2019 Riserva is aged in a combination of French and Slavonian oak barrels. It's polished and detailed without sacrificing its tousled charms and grip. Heady cherry blossoms, warm flinty stone and grilled herbs greet the nose. On the palate, crunchy acidity and a clever blood orange lift lend brightness to black cherry and dark earth nuances. Sturdy enough for the next decade.

93 / 100

James Suckling

Aromas of sweet berries, crushed stones and violets follow through beautifully to a medium-bodied with fine, integrated tannins and a pretty finish. Crisp and crunchy with structure. From organically grown grapes. Drink or hold.

Apie gamintoją

Vyninę su 360 hektarų vynuogynų pagal organinės žemdirbystės principus valdo Mascheroni šeima. Įdomu, kad 12- o amžiaus Volpaia miestelį - tvirtovę italų žinynas „Gambero Rosso“ laiko unikaliausia Chianti vieta, o anot „Wall Street Journal“ įvardija jį kaip vieną iš 7 Italijos stebuklų. „Castello di Volpaia“ laikomas super klasikiniu Italijos vyno gamintoju. Beveik visi raudonieji vynai daromi iš Sangiovese vynuogės, kaip įprasta regione. Taip pat daromi: „Balifico“ (supertoskanietis), „Vin Santo” (saldusis iš vytintų vynuogių), Vermentino (baltasis).

Compagnia di Volpaia Srl

Compagnia di Volpaia Srl

Visos gamintojo prekės

Jums galėtų patikti