Raudonasis sausas
'Sangiovese' uogos auginamos geriausiuose Chianti regiono vynuogynuose. Daugiau nei 500mvjl, akmeningame smėlio dirvožemyje auginamų vynmedžių derlius yra mažas, tačiau labai koncentruotas.
Vyno fermentacijai naudojamos natūralios, laukinės, mielės. Nerūdijančio plieno statinėse vyno fermentacijos procesas trunka 14 dienų. Papildomai, dar 7 dienas, vyksta fermentuotų vynuogių sulčių maceracijos procesas po kurio prasideda malolaktinis virsmas. Tuomet vynas perkeliamas į didelės talpos slovėniško ir naudoto prancūziško ąžuolo statines, 2 metus trunkančiam brandinimui.
Tamsios rubino spalvos vynas kvepia džiovintomis figomis, aviečių uogiene, džiovintais pomidorais, balzamio acto padažu, granatais, vanile. Puikiai integruota gaivi rūgštis ir elegantiški taninai. Sultingų vyšnių, džiovintų slyvų, cinamono bei anyžiaus poskonių.
Patiekti 16-18 °C temperatūros prie griliuje keptos mėsos, žvėrienos troškinių su grybais ar daržovėmis.
Attractive aromas of ripe cherries, dried strawberries, dried orange peel, spices and crushed stones, following through to a medium to full body with compact tannins that are firm and finely grained. Smooth and textured with vivid fruit underneath and a lingering finish. From organically grown grapes. Drink or hold.
Vyninę su 360 hektarų vynuogynų pagal organinės žemdirbystės principus valdo Mascheroni šeima. Įdomu, kad 12- o amžiaus Volpaia miestelį - tvirtovę italų žinynas „Gambero Rosso“ laiko unikaliausia Chianti vieta, o anot „Wall Street Journal“ įvardija jį kaip vieną iš 7 Italijos stebuklų. „Castello di Volpaia“ laikomas super klasikiniu Italijos vyno gamintoju. Beveik visi raudonieji vynai daromi iš Sangiovese vynuogės, kaip įprasta regione. Taip pat daromi: „Balifico“ (supertoskanietis), „Vin Santo” (saldusis iš vytintų vynuogių), Vermentino (baltasis).