Putojantis sausas
Šiam šampanui vynuogės yra auginamos trijuose Grand Cru Cote des Blancs kaimeliuose: Cramant, Chouilly ir Mesnil sur Oger, o galutinį vyno mišinį sudaro trijų skirtingų derliaus metų ąžuolo statinėse brandinti vynai.
Blyškios aukso spalvos šampanas pasižymi intensyviu ir kompleksišku aromatu, kuriame juntami citrinos, antaninių obuolių, persikų, citrininių morengų, imbiero bei kokoso drožlių kvapai. Burnoje vynas - sausas, gausios rūgšties, kreminės tekstūros bei ilgai trunkančio poskonio, kuriame išryškėja kreida.
Tiekti 9-12 °C temperatūros, kaip aperityvą, su austrėmis, jūros gėrybėmis, keptu otu, gardintu bešamelio padažu, keptos lašišos.
Viename garsiausių Šampanės kaimelių Cramant Jacques Diebolt ir Nadia Vallois padedami vaikų Arnaud bei Isabelle valdo nedidelius šampano namus Diebolt-Vallois. Didžioji dalis 11 ha šeimai priklausančių vynuogynų turi Grand Cru bei Premier Cru statusą, kuriuose daugiausia auginama Cote des Blancs karalienė Chardonnay vynuogė. Iki 1992 metų beveik nežinomas gamintojas staiga atsidūrė vyno mėgėjų dėmesio centre, kai vienas įtakingiausių Prancūzijos restoranų bei vyno gidų Gault Millau Diebolt-Vallois nominavo metų šampano gamintoju. Nuo tada pasaulio vyno mėgėjai kasmet kaunasi dėl retų šio Chardonnay meistro šampano butelių, o vyno kritikai šį šampano gamintoją vertina aukščiausiais balais. Nepaisant šlovės ir dėmesio Diebolt-Vallois lieka šeimynine vynine, kurios variklis - itin šilti ir draugiški žmonės, tad Vyno klubui tikras malonumas šį puikų gamintoją pristatyti Lietuvos vyno mėgėjams.