Putojantis sausas
Trejus metus brandintas su mielėmis šampanas pasižymi aukso spalva, smulkiais gausiais burbuliukais. Aromate juntami citrusų, baltų kaulavaisių, skrebučio ir baltojo šokolado kvapai. Burnoje vynas kupinas gausios skalsios rūgšties, ryškaus citrusų ir šiltų bandelių skonio. Puikus balansas, ilgai trunkantis minerališkas poskonis.
Tiekti 6-8 °C kaip aperityvą, su austrėmis, jūros gėrybėmis, kiaušiniene.
Light greenish yellow with silver reflections and a fine, persistent mousse. There are delicate aromas of baking, yellow tropical fruit, ripe yellow apple and some blossom honey. Medium-bodied, with white apple, taut acid structure and fine fruit expression on the mineral finish.
1859 metais Vertuso miestelyje, pačioje Côte des Blancs širdyje, vyno pirkliai Jules Duvalis ir Edouardas Leroy’us įkūrė šampano namus „Duval-Leroy“. Po Antrojo pasaulinio karo jų gamyba pradėjo sparčiai augti, o dar tvirtesnes pozicijas įmonė įgijo, kai jai vadovauti pradėjo Jeanas Charles Duvalis. Jis įdiegė modernias technologijas ir pažangią įrangą, taip reikšmingai prisidėdamas prie įmonės plėtros. Po netikėtos J. Ch. Duvalio mirties, vadovavimą perėmė jo žmona Carol Duval-Leroy, dažnai vadinama „geležine ledi“. Sekdama garsių Šampanės našlių – Veuve Clicquot, Lily Bollinger ir Louise Pommery – pavyzdžiu, ji įmonei vadovauja iki šiol.
2007 m. Carol Duval-Leroy tapo pirmąja moterimi, išrinkta Šampanės vyndarių asociacijos (AVC) vadove. „Duval-Leroy“ turi 200 ha vynuogynų Côte des Blancs, Montagne de Reims, Vallée de la Marne regionuose ir yra devinta pagal dydį vynuogynų savininkė Šampanėje. Tai šeimos įmonė, kuri sugebėjo išlikti nepriklausoma net ir tuo metu, kai didieji šampano gamintojai buvo parduodami ar prijungiami prie didžiųjų konglomeratų.
2008 m. „Duval-Leroy“ pateko į 100 geriausių pasaulio vynų sąrašą kaip vienintelis jame esantis šampanas. Pastaraisiais metais beveik visi pagrindiniai „Duval-Leroy“ šampanai buvo įvertinti ne mažiau kaip 90 balų.