Putojantis sausas
2002-ieji buvo nepaprasti metai Šampanėje, kuriems būdinga šilta temperatūra, be pernelyg karšto ar šalto oro. Šios išskirtinai palankios sąlygos prisidėjo prie brandos ir puikios skonių koncentracijos, idealiai tinkančios Chardonnay.
Auksinis vynas atskleidžia smulkiai putojančių burbuliukų liniją, kuri kyla ir ilgėja. Tai puikaus grynumo vynas, skleidžiantis baltų gėlių ir citrusinių vaisių aromatus.
Skonyje vynas išsiskiria turtinga ir gryna struktūra, pasižyminčia išskirtiniu subtilumu. Šio derliaus šampane gana ryškios kreidos minerališkumo natos būdingos prestižinio Côte des Blancs Chardonnay. Ilgas poskonis nešantis vanilės lazdelių užuominas.
Tiekti 8-10 °C temperatūros, kaip aperityvą, su jūros gėrybėmis, keptu otu, gardintu bešamelio padažu, keptos lašišos.
1859 metais Vertuso miestelyje, pačioje Côte des Blancs širdyje, vyno pirkliai Jules Duvalis ir Edouardas Leroy’us įkūrė šampano namus „Duval Leroy“. Po Antrojo pasaulinio karo jų gamyba pradėjo sparčiai augti, o dar tvirtesnes pozicijas įmonė įgijo, kai jai vadovauti pradėjo Jeanas Charles Duvalis. Jis įdiegė modernias technologijas ir pažangią įrangą, taip reikšmingai prisidėdamas prie įmonės plėtros. Po netikėtos J. Ch. Duvalio mirties, vadovavimą perėmė jo žmona Carol Duval Leroy, dažnai vadinama „geležine ledi“. Sekdama garsių Šampanės našlių – Veuve Clicquot, Lily Bollinger ir Louise Pommery – pavyzdžiu, ji įmonei vadovauja iki šiol.
2007 m. Carol Duval Leroy tapo pirmąja moterimi, išrinkta Šampanės vyndarių asociacijos (AVC) vadove. „Duval Leroy“ turi 200 ha vynuogynų Côte des Blancs, Montagne de Reims, Vallée de la Marne regionuose ir yra devinta pagal dydį vynuogynų savininkė Šampanėje. Tai šeimos įmonė, kuri sugebėjo išlikti nepriklausoma net ir tuo metu, kai didieji šampano gamintojai buvo parduodami ar prijungiami prie didžiųjų konglomeratų.
2008 m. „Duval Leroy“ pateko į 100 geriausių pasaulio vynų sąrašą kaip vienintelis jame esantis šampanas. Pastaraisiais metais beveik visi pagrindiniai „Duval Leroy“ šampanai buvo įvertinti ne mažiau kaip 90 balų.