Putojantis sausas
Clos des Bouveries, iš kurio atsiveria vaizdas į Vertus kaimą, yra senas sklypas, priklausantis Duval-Leroy šeimai, nukreiptas tiesiai į rytus. Tokia padėtis sudaro išskirtines sąlygas, leidžainčių vieną iš ankstyviausių augimo ciklų vietovėje, o vaisius praturtina intensyvia skonio koncentracija, o tai daro palankiausią poveikį pojūčiams.
Šis šampanas atspindi terroir, klimatą ir „Chef de Cave“ žinias. Iš vieno sklypo ir iš vienos vynuogių veislės „Clos des Bouveries“ iš dalies fermentuojamas ąžuolo statinėse, suteikiant puikių medienos natų, ir iš dalies fermentuojamas nerūdijančio plieno talpose, kad išlaikytų vyno minerališkumą ir traškumą.
Patiekite 8-10 °C su austrėmis, jūros gėrybėmis, žuvies patiekalais ir benedikto kiaušiniais.
1859 metais Vertuso miestelyje, pačioje Côte des Blancs širdyje, vyno pirkliai Jules Duvalis ir Edouardas Leroy’us įkūrė šampano namus „Duval-Leroy“. Po Antrojo pasaulinio karo jų gamyba pradėjo sparčiai augti, o dar tvirtesnes pozicijas įmonė įgijo, kai jai vadovauti pradėjo Jeanas Charles Duvalis. Jis įdiegė modernias technologijas ir pažangią įrangą, taip reikšmingai prisidėdamas prie įmonės plėtros. Po netikėtos J. Ch. Duvalio mirties, vadovavimą perėmė jo žmona Carol Duval-Leroy, dažnai vadinama „geležine ledi“. Sekdama garsių Šampanės našlių – Veuve Clicquot, Lily Bollinger ir Louise Pommery – pavyzdžiu, ji įmonei vadovauja iki šiol.
2007 m. Carol Duval-Leroy tapo pirmąja moterimi, išrinkta Šampanės vyndarių asociacijos (AVC) vadove. „Duval-Leroy“ turi 200 ha vynuogynų Côte des Blancs, Montagne de Reims, Vallée de la Marne regionuose ir yra devinta pagal dydį vynuogynų savininkė Šampanėje. Tai šeimos įmonė, kuri sugebėjo išlikti nepriklausoma net ir tuo metu, kai didieji šampano gamintojai buvo parduodami ar prijungiami prie didžiųjų konglomeratų.
2008 m. „Duval-Leroy“ pateko į 100 geriausių pasaulio vynų sąrašą kaip vienintelis jame esantis šampanas. Pastaraisiais metais beveik visi pagrindiniai „Duval-Leroy“ šampanai buvo įvertinti ne mažiau kaip 90 balų.