Putojantis sausas
Vynas gaminamas iš 'Pinot Noir' ir 'Chardonnay' vynuogių veislių. Didžioji derliaus dalis (90 %) atkeliauja iš Grand Cru Ambonnay, kita dalis iš Verzenay ir Bouzy Grand Cru.
Vynas fermentuotas senose ąžuolo statinėse. Egly - Ouriet tiki, jog vyno kompleksiškumą ir struktūrą lemia ne tik sveika uoga, bet ir ilgesnis brandinimas su mielėmis, todėl visi vynai brandinami su mielėmis ilgą laiką: nuo 48 mėn iki 100 mėn. Rose Grand Cru putojantis vynas brandintas 60 mėn.
Tiekti 8 - 10 °C laipsnių prie keptos lašišos, tuno karpačio, vaisinių desertų.
Anot Richard Juhlin, Egly-Ouriet yra geriausias Pinot Noir vynuogių veislių augintojas (Pinot Meunier taip pat). Egly-Ouriet garsėja egzotiškai ąžuoliniu, biodinamiškai iš Premier ir Grand Cru vynuogynų daromu šampano stiliumi, primenančiu geriausius Burgundijos vynus. Siekiant geriau atskleisti vyną, šampane yra net kiek mažesnis slėgis nei standartas Šampanėje. Šampanas multi-dimensiškas, galingas, turintis milžinišką brandinimo potencialą ir minerališkas dėl tauraus dirvožemio, kadangi daromas tik iš Grand Cru (Pinot Meunier tik iš Premier Cru) vynuogynų. Francis Egly didžiąją dalį laiko praleidžia vynuogynuose ir yra prinokusių uogų šalininkas. Daugiausia naudoja naudotas ąžuolo statines iš Burgundijos, kuriuose vynas bręsta iki 8 mėnesių. Francis tiki, kad ąžuolo statinių naudojimas lemia didesnę šampano struktūrą, kompleksiškumą, vietos jausmą ir brandinimo potencialą. Taip pat Francis mėgsta vyną daryti iš skirtingų plotų atskirai. Vyną fermentuoja tik su laukinėmis mielėmis, neskaidrina ir nefiltruoja vyno. Priklausomai nuo derliaus kaskart sprendžia dėl malolaktinės fermentacijos. Panašiu metu kaip ir Jacques Selosse iš tėvo perėmęs ūkį ir ėmęs savarankiškai daryti šampaną, kartu formavo augintojų pakilimą regione. Vyninė valdo vynuogynus keletame Grand ir Premier Cru kaimelių – Ambonnay Grand Cru – 7,7 ha, Bouzy Grand Cru – 1,5 ha, Verzenay Grand Cru – 1,5 ha, Vrigny Premier Cru – 2,02 ha (tik Meunier vynuogė).