Vilnius

Klaipėda

  • Robert Parker

    92+ / 100

Champagne Egly-Ouriet Grand Cru Extra-Brut

Prekės išvaizda gali skirtis nuo matomos nuotraukoje.

Putojantis sausas

Champagne Egly-Ouriet Grand Cru Extra-Brut

109.00

Aprašymas

Šampanas tai klasikinio stiliaus cuvée, išlaikantis visus Egly-Ouriet šampano namų bruožus - svorį ir galią. Šampanas pagamintas 2018 m. derliaus pagrindu, iš Grand Cru kategorijos "Montagne de Reims" subregione augančių vynmedžių uogų. Sultys fermentuotos naudojant natūralias mieles. Šampanas laikytas su mielėmis 50 mėn. Nefiltruotas. Grand Cru Brut pasižymi subtiliais riešutų aromatais, subalansuotais su citrusinių vaisių užuominomis, o vėliau atsiveria kriaušių, baltų gėlių, mėtų aromatai. Rafinuotas ir turtingas, gyvas, puikios struktūros.

Dozažas: 1g/l.

Patiekimas

Patiekite 6-8 °C su jūros gėrybėmis, lašiša, tunu ar minkštaisiais sūriais.

Vertinimas

92+ / 100

Robert Parker

Based on the 2018 vintage, Egly's newly released NV Brut Grand Cru offers up inviting aromas of honeyed pear and white flowers mingled with hints of mint and praline. Medium to full-bodied, pillowy and chiseled, it's an especially fine-boned, precise rendition of this immensely dependable cuvée, formerly known as the domaine's "Tradition" bottling.

Apie gamintoją

Anot Richard Juhlin, Egly-Ouriet yra geriausias Pinot Noir vynuogių veislių augintojas (Pinot Meunier taip pat). Egly-Ouriet garsėja egzotiškai ąžuoliniu, biodinamiškai iš Premier ir Grand Cru vynuogynų daromu šampano stiliumi, primenančiu geriausius Burgundijos vynus. Siekiant geriau atskleisti vyną, šampane yra net kiek mažesnis slėgis nei standartas Šampanėje. Šampanas multi-dimensiškas, galingas, turintis milžinišką brandinimo potencialą ir minerališkas dėl tauraus dirvožemio, kadangi daromas tik iš Grand Cru (Pinot Meunier tik iš Premier Cru) vynuogynų. Francis Egly didžiąją dalį laiko praleidžia vynuogynuose ir yra prinokusių uogų šalininkas. Daugiausia naudoja naudotas ąžuolo statines iš Burgundijos, kuriuose vynas bręsta iki 8 mėnesių. Francis tiki, kad ąžuolo statinių naudojimas lemia didesnę šampano struktūrą, kompleksiškumą, vietos jausmą ir brandinimo potencialą. Taip pat Francis mėgsta vyną daryti iš skirtingų plotų atskirai. Vyną fermentuoja tik su laukinėmis mielėmis, neskaidrina ir nefiltruoja vyno. Priklausomai nuo derliaus kaskart sprendžia dėl malolaktinės fermentacijos. Panašiu metu kaip ir Jacques Selosse iš tėvo perėmęs ūkį ir ėmęs savarankiškai daryti šampaną, kartu formavo augintojų pakilimą regione. Vyninė valdo vynuogynus keletame Grand ir Premier Cru kaimelių – Ambonnay Grand Cru – 7,7 ha, Bouzy Grand Cru – 1,5 ha, Verzenay Grand Cru – 1,5 ha, Vrigny Premier Cru – 2,02 ha (tik Meunier vynuogė).

Jums galėtų patikti