Vilnius

Klaipėda

  • Robert Parker

    100 / 100

Champagne Egly-Ouriet Grand Cru Millésime 2008

Prekės išvaizda gali skirtis nuo matomos nuotraukoje.

Putojantis sausas

Champagne Egly-Ouriet Grand Cru Millésime 2008

1050,00

Aprašymas

 2008 -ųjų metų derliaus Egly Brut Grand Cru Millésime šampanas didingas, tai tarsi paminklas tam, ką Šampano augintojai pasiekė per pastaruosius 30 metų. Ilgas, išraiškingas, skvarbus šampanas žavi žydinčių sodo vaisių, citrusinių vaisių, šviežiai keptos duonos puokšte, kurią papildo jodo, skaidraus medaus, slyvų natos, Sodrus, gilus, daugiasluoksnis, koncentruotas, raumeningas. Šampanas padarytas iš "Montagde de Reims" subregione Grand Cru kategorijos augavietėje augančių vynmedžių uogų. Nefiltruotas.

Šampanas su mielėmis laikytas 129 mėn.

Dozažas: 4g/l.

Patiekimas

Patiekite 10–12 °C su foie gras, Benedikto kiaušinais, ikrais.

Vertinimas

100 / 100

Robert Parker

Revisited from the July 2019 disgorgement, Egly's 2008 Brut Grand Cru Millésime was showing as brilliantly as ever. The wine seemed to shut down a little in early 2020, but it is already beginning to unwind, and this was the most expressive bottle that I've drunk to date. Offering up an incipiently complex bouquet of orchard fruit, citrus oil, pralines and freshly baked bread, now complemented by hints of iodine, clear honey and mirabelle plum, it's full-bodied, deep and layered, with immense depth and concentration, racy acids and elegantly muscular structuring dry extract. Long and penetrating, as I've written before, this wine is a monument to what Champagne's grower revolution has achieved over the last 30 or so years.

Apie gamintoją

Anot Richard Juhlin, Egly-Ouriet yra geriausias Pinot Noir vynuogių veislių augintojas (Pinot Meunier taip pat). Egly-Ouriet garsėja egzotiškai ąžuoliniu, biodinamiškai iš Premier ir Grand Cru vynuogynų daromu šampano stiliumi, primenančiu geriausius Burgundijos vynus. Siekiant geriau atskleisti vyną, šampane yra net kiek mažesnis slėgis nei standartas Šampanėje. Šampanas multi-dimensiškas, galingas, turintis milžinišką brandinimo potencialą ir minerališkas dėl tauraus dirvožemio, kadangi daromas tik iš Grand Cru (Pinot Meunier tik iš Premier Cru) vynuogynų. Francis Egly didžiąją dalį laiko praleidžia vynuogynuose ir yra prinokusių uogų šalininkas. Daugiausia naudoja naudotas ąžuolo statines iš Burgundijos, kuriuose vynas bręsta iki 8 mėnesių. Francis tiki, kad ąžuolo statinių naudojimas lemia didesnę šampano struktūrą, kompleksiškumą, vietos jausmą ir brandinimo potencialą. Taip pat Francis mėgsta vyną daryti iš skirtingų plotų atskirai. Vyną fermentuoja tik su laukinėmis mielėmis, neskaidrina ir nefiltruoja vyno. Priklausomai nuo derliaus kaskart sprendžia dėl malolaktinės fermentacijos. Panašiu metu kaip ir Jacques Selosse iš tėvo perėmęs ūkį ir ėmęs savarankiškai daryti šampaną, kartu formavo augintojų pakilimą regione. Vyninė valdo vynuogynus keletame Grand ir Premier Cru kaimelių – Ambonnay Grand Cru – 7,7 ha, Bouzy Grand Cru – 1,5 ha, Verzenay Grand Cru – 1,5 ha, Vrigny Premier Cru – 2,02 ha (tik Meunier vynuogė).

Jums galėtų patikti