Putojantis sausas
Tai puikus cuvée, puiki įžanga į nuostabų Egly-Ouriet šampano namų pasaulį. Šampanas sukurtas maišant lygiomis dalimis:1/3 'Pinot Noir', 1/3 'Chardonnay', 1/3 'Pinot Meunier' vynuogių veisles. Vynuogės skintos iš "Trigny" kaimelio, vidutinis vynmedžių amžius - 40 metų. Fermentuota ir brandinta nerūdijančio plieno. Vynas praleido 36 mėnesius su mielių nuosėdomis. Minerališkas ir gėlėtas šampanas dėl itin mažo dozažo vynas pasižymi liesu ir elegantišku kūnu, nestokoja rūgšties. Elegancijos ir gaivumo kupinas šampanas.
Dozažas - 1 g/l.
Pristatymo laikas - gruodžio antroji pusė.
Anot Richard Juhlin, Egly-Ouriet yra geriausias Pinot Noir vynuogių veislių augintojas (Pinot Meunier taip pat). Egly-Ouriet garsėja egzotiškai ąžuoliniu, biodinamiškai iš Premier ir Grand Cru vynuogynų daromu šampano stiliumi, primenančiu geriausius Burgundijos vynus. Siekiant geriau atskleisti vyną, šampane yra net kiek mažesnis slėgis nei standartas Šampanėje. Šampanas multi-dimensiškas, galingas, turintis milžinišką brandinimo potencialą ir minerališkas dėl tauraus dirvožemio, kadangi daromas tik iš Grand Cru (Pinot Meunier tik iš Premier Cru) vynuogynų. Francis Egly didžiąją dalį laiko praleidžia vynuogynuose ir yra prinokusių uogų šalininkas. Daugiausia naudoja naudotas ąžuolo statines iš Burgundijos, kuriuose vynas bręsta iki 8 mėnesių. Francis tiki, kad ąžuolo statinių naudojimas lemia didesnę šampano struktūrą, kompleksiškumą, vietos jausmą ir brandinimo potencialą. Taip pat Francis mėgsta vyną daryti iš skirtingų plotų atskirai. Vyną fermentuoja tik su laukinėmis mielėmis, neskaidrina ir nefiltruoja vyno. Priklausomai nuo derliaus kaskart sprendžia dėl malolaktinės fermentacijos. Panašiu metu kaip ir Jacques Selosse iš tėvo perėmęs ūkį ir ėmęs savarankiškai daryti šampaną, kartu formavo augintojų pakilimą regione. Vyninė valdo vynuogynus keletame Grand ir Premier Cru kaimelių – Ambonnay Grand Cru – 7,7 ha, Bouzy Grand Cru – 1,5 ha, Verzenay Grand Cru – 1,5 ha, Vrigny Premier Cru – 2,02 ha (tik Meunier vynuogė).