Putojantis sausas
25% vyno šiam šampanui yra brandinama mažose prancūziško ąžuolo statinėse. 80% vyno nėra įvykusi malolaktinė fermentacija.
Aukso spalvos, gana intensyvaus aromato, kuriame gėlių ir citrusų kvapai persipina su minerališkumu bei vos juntamomis skrebučio ir mielinės tešlos natomis.
Skonyje juntama gaivi ir pakankamai intensyvi rūgštis, vasarinės uogos ir minerališkumas.
Dozažas 6g/l
Patiekti 6-8 °C kaip aperityvą, prie jūros gėrybių, lengvų užkandžių.
Eric Rodez – aštuntosios kartos vynuogių augintojas, įsikūręs juodųjų vynuogių karalystėje – Ambonė (Ambonnay) miestelyje, klasifikuotame aukščiausia grand cru kategorija.
Jam priklauso vos 6 hektarai brandžių vynuogynų, per metus pagamina apie 40 tūkstančių butelių šampano. „Eric Rodez“ šampano namų gamybos stilius išsiskiria bazinio vyno fermentavimu ąžuolo statinėse - Eric šio gamybos būdo subtilybių mokėsi Burgundijoje, Ronos slėnyje bei garsiuose „Krug“ šampano namuose.
Šiuo metu beveik 80 procentų vyno pirminė fermentacija vykdoma burgundiško ąžuolo statinėse. Ericas visiškai nenaudoja herbicidų, pesticidų ir vynuogynus prižiūri vadovaudamasis ekologiniais bei biodinaminiais principais. Šampano entuziastai ir kolekcionieriai didžiąją dalį „Eric Rodez“ šampanų nuperka dar prieš šiems patenkant į rinką.