Putojantis sausas
Aukso spalvos šampanas pasižymintis ilgai išliekančiais burbuliukais, kurie taurėje suformuoja subtilia putą. Aromatinės savybės atsiskleidžia per aviečių, braškių kvapus kuriuos papildo rožių ir žibuoklių kvapai. Jie suteikia šiam šampanui gylio ir kompleksiškumo. Gali išryškėti ir brioche bandelės, skrebučio, bei migdolų aromatinės natos. Burnoje šampanas pilno kūno ir labai ekspresyvus. Skonių paletė pasižymi raudonųjų vaisių, citrusų ir prieskonių natomis išryškinančiomis puikų rūgšties ir saldumo balansą bei ilgai išliekantį poskonį.
Dozažas (3g/l)
Tiekti 8-10°C prie jūros ežių, kimšto kalakuto su spanguolių padažu, keptuvėje keptos antienos su vyšnių padažu ir ant griliaus keptomis daržovėmis, taip pat minkšti sūriai: brie arba camambert.
Eric Rodez – aštuntosios kartos vynuogių augintojas, įsikūręs juodųjų vynuogių karalystėje – Ambonė (Ambonnay) miestelyje, klasifikuotame aukščiausia grand cru kategorija.
Jam priklauso vos 6 hektarai brandžių vynuogynų, per metus pagamina apie 40 tūkstančių butelių šampano. „Eric Rodez“ šampano namų gamybos stilius išsiskiria bazinio vyno fermentavimu ąžuolo statinėse - Eric šio gamybos būdo subtilybių mokėsi Burgundijoje, Ronos slėnyje bei garsiuose „Krug“ šampano namuose.
Šiuo metu beveik 80 procentų vyno pirminė fermentacija vykdoma burgundiško ąžuolo statinėse. Ericas visiškai nenaudoja herbicidų, pesticidų ir vynuogynus prižiūri vadovaudamasis ekologiniais bei biodinaminiais principais. Šampano entuziastai ir kolekcionieriai didžiąją dalį „Eric Rodez“ šampanų nuperka dar prieš šiems patenkant į rinką.