Putojantis sausas
Vynui pagaminti naudojamos Chardonnay uogos sirpstančios Montagne de Reims Verzenay Grand Cru kaimelyje. Vidutinis vynmežių amžius - 50 metų, dozažas - 0 g/l. 8 % vyno brandinta prancūziško ąžuolo statinėse. Po išpilstymo į butelius vynas brandintas dar 30 mėnesių su mielių nuosėdomis. Išpilstyta 5000 butelių.
Harmoningas, elegantiškas klasikinio metodo putojantis vynas kvepia sviestinėmis bandelėmis, prieskoniais, baltomis gėlėmis. Burnoje ataka energinga, bet rafinuota: minkšta kremiška puta deramai subalansuota su minerališkumu.
Tiekti 8-10 °C temperatūros kaip aperityvą, su austrėmis, kepta žuvimi (jūros ešeriu) pagardinta bešamelio padažu, svieste keptomis jūros šukutėmis ar minkštais sūriais, tokiais kaip Langres.
This is super fresh and quite exotically fruity with apricot, mango and peach aromas, leading to a supple, fleshy palate that has a smooth and fresh delivery of ripe peaches and nectarines. Drink now.
Vienas seniausių gamintojų apeliacijoje, ūkis įkurtas 1850 m. Ūkis priklauso garsiąjai Prieur šeimai, dabar valdančiai ne tik Jacques Prieur Burgundijoje, bet ir Chateau Rouget Pomerolyje, šio vyno gamintoją (nuo 1988 m) bei Recoltant - Manipulant biznį šampanėje. Moulin-a-Vent apeliacijoje dominuoja rožinio granito dirvožemis su mangano priemaišomis. Šios priemaišos nebūdingos kitoms garsioms aplink esančioms apeliacijoms. Jos lemia kur kas žemesnį derlingumą ir didesnę skonio koncentraciją uogose.