Putojantis sausas
„Extra Brut“ – tai šampanas skrupulingiems šio stiliaus šampano mėgėjams. Šis tankus ir griežtas mišinys suteikia tikslią šampano viziją kartu su druskinga Chouilly podirvio tekstūra. Vynuogės auginamos seniausiuose šeimos sklypuose ant kalvų, kuriuose giliai įsišakniję vynmedžiai savo sudėtingumą išskiria iš unikalios teritorinės uolienos.
Diskretiškas, elegantiškas šampanas, jam būdingi gėlių, citrusinių vaisių, obuolių, džiovintų vaisių aromatai. Gaivus, šilko švelnumo, minerališkas, kepto obuolio, karamelės ir prieskonių poskonio.
Dozažas: 2 g/l.
Patiekti 6–8°C tinka kaip aperityvas, prie jūros gėrybių arba austrių.
Super attractive sweet white peony and jasmine florals flank a really pretty nose that also shows spiced peaches, quince and pears. The palate has a strong pastry-like thread and is smooth with white almonds and a dry, chalky texture. Elegant and balanced.
1991 m. įkurtai "Legras & Haas" šampano namams vadovauja brolių trijulė: Rémi, Olivier ir Jérôme Legras. Jų šeimos šaknys slypo Chouilly, Grand Cru kaime, esančiame šiauriniame Côte des Blancs pakrantės gale. Ši vietovė garsėja savo išskirtiniu terroir, ir būtent čia Legras-Haas šeima augina 18 ha vynuogynų, kuriuose auginamos tik ‘Chardonnay‘ vynuogės. Be Chouilly, jų vynuogynai driekiasi ir kituose išskirtiniuose regionuose, pavyzdžiui, Les Riceys ir Vitry-le-François. Jie prisideda prie unikalaus aromato profilio, kuriuo išsiskiria jų šampanas. Laikui bėgant skonis vystosi, išryškėja prinokusių vaisių aromatai ir kompleksiškumas. Norint pajusti subtilią vaisiškumo ir minerališkumo sąveiką, rekomenduojama šiuo šampanu mėgautis 5-6 metus po įsigijimo.