Putojantis sausas
Šis šampanas tai, išskirtinis "Côte des Blancs" subregiono parašas: neįtikėtinas Grand Cru kategoriją turinčiame "Chouilly" kaimelyje užaugusių 'Chardonnay' vynuogių vyno mikštumas. Lengvai kremiškas pirmas šampano gurkšnis pereina į sodresnį ir gaivesnį kūną. Gyvybingas, vidutinio svarumo šampanas kvepia kriaušėmis, citrusiais, sausmedžiu, jazminais. Ilgo minerališko poskonio. Šampanas su mielėmis laikytas 4 metus.
Sulfitų kiekis vyne: 45mg/l.
Rūgšties kiekis: 6,4g/l.
Dozažas: 7,8g/l.
Patiekti 6–8°C tinka kaip aperityvas, prie jūros gėrybių arba austrių.
"Intense aromas of crushed stones, cooked apples and lemon rind. Full-bodied, very layered and rich, yet tightly framed, with beautiful fruit and a hint of croissant at the end. Complex."
1991 m. įkurtai „Legras & Haas" šampano namams vadovauja brolių trijulė: Rémi, Olivier ir Jérôme Legras.
Legras-Haas šeimos šaknys slypi Chouilly - Grand Cru kaime, esančiame šiauriniame Côte des Blancs krašte. Ši vietovė garsėja savo išskirtiniu terroir, tad neatsitiktinai būtent čia Legras-Haas šeima ir augina 18 ha vynuogynų, kuriuose kultyvuoja tik ‘Chardonnay‘ vynuoges.
Be Chouilly, jų vynuogynai driekiasi ir kituose išskirtiniuose regionuose, pavyzdžiui, Les Riceys ir Vitry-le-François.
Atidumas ir kruopštumas tiek vynuogynuose, tiek vyninėje lemia, kad „Legras & Haas" šampanai puikiai bręsta - su laiku, skoniai keičiasi, atsiranda kompleksiškesni, daugiau niuansų turintys aromatai, kuriuos puikiai atsveria išraiškingas minerališkumas. Legras ir Laikui bėgant skonis vystosi, išryškėja prinokusių vaisių aromatai ir kompleksiškumas.