Putojantis sausas
Geriausios ’Chardonnay’ vynuogės atrinktos iš "La Côte" sklypo, kurį priskiria Grand Cru kategorijai. Priklausomai nuo derliaus, nuo15 iki 20 % ’Chardonnay’ vynuogių fermentuojama ąžuolinėse statinėse, o paskui 5 metus brandinamas rūsiuose.
2016 m. derlius neapsiėjo be didelių iššūkių. Vėlyvą pavasarį prasidėjo šalnos – labai žema temperatūra vynuogynuose, o vėliau – drėgna gegužė, birželis ir liepa. Tai padidino vynuogių ligų grėsmę. Laimei, rugpjūtis buvo šiltas ir sausas ir derlius buvo galutinai išgelbėtas.
Šis šampanas ryškiai geltonos šiaudų spalvos, atsiskleidžia per intensyvius medaus, cukruotų bei sunokusių vaisių aromatus. Skonyje dominuoja kreminė tekstūra, subtili rūgštis bei migdolų ir citrusų skonis.
Dozažas: 8 g/l
Tiekti 10 –12°C prie austrių, keptų šukučių arba foie gras.
Šampano namai „Louis Roederer“ daugybei vyno gerbėjų asocijuojasi su legendiniu „Cristal prestige cuvee“, 1876-aisiais sukurtu specialiai Rusijos carui Aleksandrui II. Tačiau ir be šio šampano „Louis Roederer“ namai yra nepriekaištingos reputacijos. Iki šių dienų įmonės vairas išliko šeimos rankose, o verslui vadovauja septintos kartos atstovas Fredericas Rouzaud, vienos žymiausių Šampanės moterų Camille Roederer anūkas. Šiuo metu "Louis Roederer" du trečdalius savo šampanų gamina tik iš nuosavuose vynuogynuose išaugintų vynuogių. Jiems priklauso 240 ha vynuogynų, kurių dauguma auga grand cru teritorijose, todėl net jų bazinis „Louis Roederer Brut Premier“ šampanas, pasižymi aristokratiška elegancija. Derliaus metais pažymėti šampanai net ir prastesniais metais stebina nepriekaištingu stiliumi, kompleksija ir ilgaamžiškumu.