Raudonasis sausas
Puikių derliaus metų klasikinis Pauillac. Aromate skleidžiasi juodųjų serbentų, gervuogių, juodų alyvuogių, tabako, gvazdikėlių bei vanilės kvapai. Burnoje - sirpių taninų, galingo vaisiško skonio bei ilgo poskonio. Puikaus brandos potencialo raudonasis Bordo.
Verta decantuoti valandą prieš tiekiant 18 °C Cabernet Sauvignon vynams skirtose taurėse. Puikiai derės su ant griliaus kepta jautiena ar ėriena.
Well-integrated 55% new oak and a great vintage from this 60ha estate, reflecting the precision in vineyard selection and winemaking that has only improved as second and third wines have been introduced. Fresh and refined, evoking subtle power, yet with a smooth texture, like satin. Sensual cassis, kirsch and forest strawberry jam aromatics. Try with roast quail in rosemary and thyme. Drinking Window 2021 - 2050
Aromas of freshly sliced mushrooms and dark fruits. Full body, with an incredible depth of fruit and finesse here. The tannins are amazing quality. Love the texture. Give it four to five years of bottle age.
With advice from consultant and Bordeaux University professor Denis Dubourdieu, Batailley has improved immensely in the past few years. This 2010 reinforces that trend, revealing a wine that is structured with Cabernet Sauvignon and is attractive with black currant fruitiness. Age for the medium-term.
Vienas seniausių ūkių Medoke, savo pavadinimą pelnęs dėl mūšio vykusio toje vietoje 1452 metais, kuriame prancūzai atsikovojo Chateau Latour iš anglų („bataille“ reiškia "mūšis" pranc.). Tai buvo svarbus įvykis regiono istorijoje, užbaigęs anglų karaliavimą. XVI amžiuje toje vietoje buvo pasodinti pirmieji vynmedžiai. Napoleono III įsakymu 1855 metais sudarytoje Bordo vynų klasifikacijoje Chateau Batailley ūkis buvo priskirtas 5-tam Grand Cru Classe lygiui.