Raudonasis sausas
2011 m. derliaus vynas užima ypatingą vietą ūkio istorijoje - tai buvo pirmasis vynas, pagamintas naujoje moderniausioje Christian de Portzamparc suprojektuotoje vyninėje.
Vynas kvepia prieskoniais, smilkalais ir egzotinėmis gėlėmis, tai klasikiniai Cheval Blanc aromatai. Burnoje jaučiamas puikus balansas, aukšta vaisių koncentracija ir saldžių taninų išraiška. Puikus Sen Emiljonas, kurį galima gerti artimiausius 2-3 dešimtmečius.
Patiekite 16-18 °C prie avienos kepsnio, laukinės paukštienos patiekalų ir brandžių sūrių.
A vintage that’s being drunk with abandon in France these days, the 2011 Chateau Cheval Blanc showed beautifully, and the firm tannins that define this vintage are nowhere to be found here. Sweet black fruits, spice, incense, and exotic flowers define the bouquet and it has classic Cheval Blanc complexity. Medium to full-bodied, beautifully balanced, with sweet tannins and a great finish, it’s a beautiful Saint-Emilion to drink over the coming 2-3 decades
St-Emilion vakaruose įsikūręs "Chateau Cheval Blanc" turi aukščiausią, Premier Grand Cru Classe A, klasifikaciją regione. Bernard Arnaut ir Albert Frere priklausantis ūkis yra bene vienintelis pasaulyje gaminantis tokios aukštos kokybės vyną, kurio pagrindą sudaro Cabernet Franc vynuogė. Ypatingos sandaros dirvožemis, puikūs vyndario Pierre Lurton įgūdžiai, ir aukščiausi kokybės standartai užtikrina, jog šis ūkis kasmet yra dešiniojo Bordo kranto vynų viršūnėje.