Raudonasis sausas
Meditacinis vynas, kuriame atsiskleidžia vyno žavesys daug metų slypėjęs butelyje. Vynas, kuriame branda vis nepraranda jaunystės polėkio.3 metus brandintas slavoniško ąžuolo statinėse. Pradžioje vynas drovus, paslaptingo aromatinio sudėtingumo. Jis lėtai atsiveria ir vystosi, atskleisdamas didelį gylį ir daugybę aromatų. Vytusios rožės, brendžio vyšnios, citrinos žievelės, titnagas, saldus tabakas, džiovintos aromatinės žolelės.
Patiekti 16-18 °C temperatūros prie žvėrienos patiekalų, jautienos didkepsnių.
Boasting alluring scents of new leather, truffle, camphor, pipe tobacco and just a whiff of tar, this just re-released Riserva from the estate's cellar is absolutely gorgeous. Loaded with finesse, the polished, vibrant palate delivers dried cherry, orange zest, cinnamon and nutmeg alongside silky, smooth tannins before finishing on a note of black tea. Still amazingly fresh and going strong. Drink through 2048.
These back vintages are available to purchase by special request. The 1998 Brunello di Montalcino Riserva comes from an under-the-radar vintage that has blossomed today. The aging potential of these Riservas from Il Greppo must be tasted to be believed. Driven by fresh acidity that remains firm and taut, this wine reveals a dark garnet color and mid-weight concentration. The bouquet presents a careful succession of dried berry, forest floor and spice aromas that builds in intensity as the wine warms in the glass. The wine hits the palate with immediate brilliance and sparkle. This bottle is at its drinking prime right now. It's a true beauty.
Itin retas atvejis, kai galima atsekti vyno kilmę iki vieno konkretaus žmogaus, nes „Brunello di Montalcino“ atsirado būtent Ferruccio Biondi-Santi’o dėka, o jį išgarsino Biondi-Santi’ų šeimą. Dabar jau septintoji vyndarių šeimos karta gamina vyną, garsėjantį savo elegancija ir nepaprastu ilgaamžiškumu. Montalčino centre įsikūrusi ir 25 ha vynuogynų turinti „Biondi Santi“ vyninė laikosi tradicinių, daugiau nei šimtmečio senumo vyndarystės būdų. 1888 m. Ferruccias Biondi-Santis, remdamasis „Barolo“ pavyzdžiu, sukūrė „Brunello di Montalcino“. Tai buvo revoliucija, nes likusioje Toskanos dalyje joks vynas nebuvo gaminamas iš vienos vynuogių veislės. Tobulo stiliaus ir elegancijos vynas seniai įsitvirtinęs kolekcininkų radaruose. Šiuo metu vyninei vadovauja Jacopas Biondi-Santis, Ferrucio proproanūkis. Dauguma „Brunello di Montalcino“ apeliacijos vynuogynų užsodinti būtent iš „Biondi-Santi“ paimtais ‘Sangiovese Grosso‘ vynuogių klonais. Derlius nurenkamas gana anksti. Vyndarystėje dominuoja ilga maceracija: „Brunello“ fermentuojamas plieno talpose, o Riserva – ąžuolo. Vėliau vynai brandinami didelėse ąžuolinėse statinėse. "Biondi-Santi – tai itališko vyno Rolls Royce!" – Gambero Rosso