Saldusis saldus
Saldžiausia ir svariausia žinutė butelyje iš Tokajaus kalvų. Vynas 3 metus brandintas vengriško ąžuolo statinėse. Persikų, medaus, svarainių džemo aromatų. Tankus, glotnus, brandus, puikaus rūgšties ir saldumo balanso vynas, tai beveik nektaras. Kompleksiškas, ilgai išliekančio minerališko poskonio vynas.
Likutinis cukraus kiekis vyne apie 450g/l.
Rekomenduojama patiekti 10-12 °C kaip desertą, prie brandintų sūrių arba anties kepenėlių.
Château Dereszla buvo įkurta XV a., tai istorinis Tokajaus regiono ūkis. Po Antrojo pasaulinio karo jis tapo Vengrijos kooperatyvo dalimi. Nuo 2000 m. ūkį valdo d'Aulanų šeima iš Prancūzijos (Šampanės), tvirtai tikėdama, kad vyno daryklą tokiame istoriniame regione verta vėl atgaivinti. Šeima greitai modernizavo ir supaprastino vyno gamybą, kad sukurtų visame pasaulyje žinomus vynus. Ypatingo dėmesio verti ne vien klasikiniai saldieji, bet ir sausieji vynai, pagaminti iš vietinių vynuogių veislių.
Dereszla valdo apie 60 hektarų, esančių Tokaji vyno regione, kuris nuo 2002 metų yra įtrauktas į UNESCO pasaulio kultūros paveldą.Vynuogynai yra 8 skirtingose vietose. Ši įvairovė sukuria puikias sąlygas maišyti ir gaminti išskirtinius saldžius desertinius vynus bei aukštos kokybės sausus baltuosius vynus.