Vilnius

Klaipėda

Vengriškas vynas

1–1414

Vengrija yra viena iš seniausių vyno gamybos šalių Europoje, kur vynas gaminamas jau daugiau nei tūkstantį metų. Šalis garsėja savo unikaliomis vynuogių veislėmis, tokiomis kaip Furmint, ‘Kékfrankos ir Kadarka, bei žymiais vyno regionais, tarp kurių išsiskiria Tokajus, Egėras ir Villány. Tokajus garsėja saldžiuTokaji Aszú vynu, Egėras – raudonuoju Egri Bikavér, o Villány – aukštos kokybės raudonaisiais vynais. 

Skaityti daugiau
Filtrai
96
24
36
48
Visi
Pavadinimas A-Z
Pavadinimas Z-A
Pigiausia viršuje
Brangiausia viršuje
97 / 100
Château Dereszla Eszencia 2000 0,25L
  • Vengrija Vengrija
  • Tokajus
    • Furmint
    • Hárslevelű
    • Subrendęs kekerinis saldusis
  • 0,25 5 %
335,00
  • Vengrija Vengrija
  • Tokajus
    • Furmint
  • 0,75 12 %
17,00
94 / 100
Château Dereszla Imperium Tokaji Aszú  Eszencia 2000 0,375L
  • Vengrija Vengrija
  • Tokajus
    • Furmint
    • Hárslevelű
    • Subrendęs kekerinis saldusis
  • 0,375 10 %
146,00
  • Vengrija Vengrija
  • Tokajus
    • Furmint
    • Hárslevelű
    • Jaunas, taurus kekerinis saldusis
  • 0,25 11,3%
26,00
96 / 100
Château Dereszla Tokaji Aszú  6 Puttonyos 2000 0,187L
  • Vengrija Vengrija
  • Tokajus
    • Furmint
    • Hárslevelű
    • Subrendęs kekerinis saldusis
  • 0,187 11 %
34,00
  • Vengrija Vengrija
  • Tokajus
    • Furmint
    • Hárslevelű
    • Subrendęs kekerinis saldusis
  • 0,5 9%
70,00
  • Vengrija Vengrija
  • Tokajus
    • Furmint - 70%
    • Hárslevelű - 30%
    • Jaunas, taurus kekerinis saldusis
  • 0,5 11,5 %
50,00
  • Vengrija Vengrija
  • Tokajus
    • Furmint - 70%
    • Hárslevelű - 30%
    • Subrendęs kekerinis saldusis
  • 0,5 9,5%
113,00
  • Vengrija Vengrija
  • Tokajus
    • Furmint - 85%
    • Kabar - 8%
    • Hárslevelű - 7%
    • Kvapnus, vaisiškas, sausas baltasis
  • 0,75 12 %
21,00
  • Vengrija Vengrija
  • Tokajus
    • Furmint - 100%
    • Vaisiškas, pusiau saldus
  • 0,375 10,5 %
21,00
  • Vengrija Vengrija
  • Tokajus
    • Furmint
    • Sárgamuskotály
    • Zeta
    • ...
    • Vaisiškas saldusis
  • 0,5 10,5 %
21,00
  • Vengrija Vengrija
  • Tokajus
    • Furmint
    • Hárslevelű. Kabar
    • Lengvas, gaivus, sausas, vaisiškas baltasis
  • 0,75 12 %
14,00
  • Vengrija Vengrija
  • Tokajus
    • Furmint - 100%
  • 0,75
23,00
  • Vengrija Vengrija
  • Tokajus
    • Furmint
    • Harslevelu
    • Sárgamuskotály
    • ...
    • Vaisiškas saldusis
  • 0,5 10,5 %
17,00

Vengrija

Vengrija yra viena iš seniausių vyno gamybos šalių Europoje, kur vynas gaminamas jau daugiau nei tūkstantį metų. Šalis garsėja savo unikaliomis vynuogių veislėmis, tokiomis kaip Furmint, ‘Kékfrankos ir Kadarka, bei žymiais vyno regionais, tarp kurių išsiskiria Tokajus, Egėras ir Villány. Tokajus garsėja saldžiuTokaji Aszú vynu, Egėras – raudonuoju Egri Bikavér, o Villány – aukštos kokybės raudonaisiais vynais. 

Žymiausi Vengrijos vyno regionai 

Vengrija yra padalinta į kelis vyno regionus, iš kurių kiekvienas pasižymi savito stiliaus vynais. Tokajus (Tokaj) yra garsiausias Vengrijos vyno regionas, pasaulyje žinomas dėl saldaus ‘Tokaji Aszú’ vyno, gaminamo iš ‘Furmint’ vynuogių. Šis vynas pasižymi intensyviu medaus, abrikosų ir riešutų aromatu. Kita žymi vietovė yra Egėras (Eger), kurioje gaminamas garsusis raudonasis vynas ‘Egri Bikavér’, dar vadinamas „buliaus krauju“. Šis vynas yra gilios spalvos, sodraus skonio su raudonų vaisių ir prieskonių natomis. Villány (Villány) yra dar vienas svarbus regionas, garsėjantis aukštos kokybės raudonaisiais vynais, pagamintais iš ‘Kékfrankos’ ir ‘Cabernet Franc’ vynuogių. 

Vengriškos vynuogių veislės 

Vengrija didžiuojasi savo vietinėmis vynuogių veislėmis, kurios suteikia šios šalies vynams unikalų skonį. ‘Furmint’ yra pagrindinė vynuogių veislė, naudojama garsiajam ‘Tokaji Aszú’ vynui gaminti. Šios vynuogės vynui suteikia puikią rūgšties pusiausvyrą, minerališkumą bei vaisiškas natas. ‘Kékfrankos’, dar žinomas kaip ‘Blaufränkisch’, yra raudonųjų vynuogių veislė, iš kurios gaminamas gilus ir kompleksiškas raudonasis vynas. ‘Kadarka’ yra kita svarbi veislė, dažnai naudojama raudonojo vyno gamybai ir pasižymi subtiliu, vaisių ir prieskonių skoniu. Vengrijoje taip pat auginamos tarptautinės vynuogių veislės, tokios kaip ‘Chardonnay’ ir ‘Cabernet Sauvignon’, tačiau jos dažnai maišomos su vietinėmis veislėmis.