Raudonasis sausas
Tai vienas iš didžiųjų klasikinių vynų, garsėjantis išskirtine kokybe ir ilgaamžiškumu. Vyno dvaras įsikūręs pačioje Médoc širdyje, maždaug 50 km į šiaurės vakarus nuo Bordo, vos už kelių metrų nuo Girondes upės žiočių. Ši unikali vieta suteikia vynuogynui nepakartojamą geologinį ir klimato kompleksiškumą, kuris atsiskleidžia kiekviename butelyje.
2014-ųjų derliaus „Château Latour“ pasižymi išraiškingu charakteriu, kurio pagrindą sudaro „Cabernet Sauvignon“, užtikrinantis vynui gilumą, eleganciją ir šilkinį švelnumą. Subalansuota rūgštis, tvirti, bet puikiai integruoti taninai ir ilgas poskonis atskleidžia puikų šio vyno potencialą bręsti dar kelis dešimtmečius.
Vynas brandintas Prancūzijos ąžuolo statinėse, iš kurių apie 50 % buvo naujos, suteikdamas subtilių prieskonių ir tabako natų. Aromatuose dominuoja juodieji serbentai, slyvos, grafitas ir subtilūs kedro bei žemės tonai. Tai klasikinis Pauillac stiliaus vynas, kuris su laiku atskleidžia dar daugiau kompleksiškumo ir rafinuotumo.
Tiekti 16 - 18 °C prie keptos ėriuko kojos su bulvių putėsiais, veršienos troškinio (Blanquette de veau), žvėrienos kepsnių, brandinto Grueyere.
Château Latour - vienas iš penkių Medoko ūkių, jau šimtą metų pasižymintis itin pastovia nepriekaištinga kokybe. Premier Grand Cru Classe ūkis yra įsikūręs Pauillac apeliacijoje ir jam priklauso 78 ha vynuogynų, apsodintų Cabernet Sauvignon, Merlot, Cabernet Franc ir Petit Verdot vynuogėmis. Château Latour vynas paprastai pasižymi svariu, galingu, taninišku, nepaprastai švariu ir kompleksišku stiliumi. Aromate dominuoja juodų serbentų, žemės, trumų, prieskonių ir tabako kvapai. Geriausių derliaus metų vynams reikia kelių dešimtmečių, kad pasiektų kokybės piką.