Raudonasis sausas
Sodraus kūno su itin smulkių, šilkinių taninų sluoksniais, kurie elegantiškai padengia gomurį ir leidžia sultingiems ir gyvybingiems vaisiams spindėti. Subtilus, kompaktiškas, daug energijos ir galios, kuri atsiskleis ateinančiais metais. Vaisių grynumas tikrai įspūdingas. Vynas brandintas 50% naujose 15% senose ąžuolo statinėse ir 35% betono amforose. Rekomenduotinas vartojimas nuo 2027 m.
Tiekti 16-18°C temperatūros prie kiaulienos troškinio su lazdyno riešutais ir džiovintomis slyvomis, ant grotelių keptų žvėrienos dešrelių, jautienos troškinių su miško grybais.
Aromas of blackcurrants and black cherries with hints of crushed walnuts, grilled thyme, cocoa powder and graphite. It’s full-bodied with layers of ultra-fine, silky tannins that elegantly coat your palate, allowing the juicy and vibrant fruit to shine. Delicate and pristine, yet compact with lots of energy and power to uncover in the coming years. It lasts for minutes and is delicious now. The purity of fruit is really impressive. 60% cabernet sauvignon, 32% merlot, 4% cabernet franc and 4% petit verdot. 50% new oak 15% old oak and 35% concrete amphorae. Try after 2027.
Château Pontet-Canet ekspertų nuolat giriamas vyno ūkis, esantis Bordo, šiaurinio Médoc regiono Pauillac apeliacijoje. Ūkis 1855 m. Bordo klasifikacijoje buvo įvertintas kaip 5eme, nors dabar manoma, kad ūkis vertas daug aukštesnio reitingo. Jo „grand vin“ yra klasikinis, struktūrizuotas išskirtinio subtilumo, nuolat vertinamas aukštais balais ir labai paklausus visame pasaulyje. Nuo 1975 m. Pontet-Canet priklauso Tesseron šeimai, jiems kontroliuojant kokybė bei vyno kainos aukcionuose ir populiarumas labai išaugo. Pontet-Canet dominuoja Cabernet Sauvignon vynuogės, iš jų pagaminti vynai turi ilgalaikį brandinimo potencialą. 81 ha (200 akrų) vynuogynas yra Pauillac apeliacijos centre, į pietus nuo Mouton Rothschild ir d'Armailhac rūmų. Dirvožemis yra sudarytas iš Garonne žvyro ant kalkakmenio pamatinių uolienų, šiltas ir gerai nusausintas, todėl sudaro puikias sąlygas Cabernet Sauvignon, kuri sudaro 62 %, Merlot sudaro 32 % , taip auginama nedideli kiekiai Cabernet Franc ir Petit Verdot. Vynuogininkystė yra sertifikuota ekologiška ir biodinamiška, o pastaraisiais metais buvo pristatyta ir darbinių arklių komanda. Derliaus nuėmimo metu vynuogės surenkamos į mažas dėžes, kurios perkeliamos tiesiai ant rūšiavimo stalo, kad uogos būtų kuo mažiau pažeistos. Nuo 2005 m. misa buvo fermentuojama moderniose, reguliuojamos temperatūros betoninėse talpyklose, esančiose tiesiai po rūšiavimo stalais aukščiau esančiame aukšte. Vynuogės iš kiekvieno sklypo atskirai brandinamos statinėje (niekada daugiau nei du trečdalius ąžuolo) 16-20 mėnesių, priklausomai nuo derliaus. Château Pontet-Canet įkūrė Jean-Francois de Pontet, karališkasis Médoc gubernatorius, kuris XX a. 20-ajame dešimtmetyje sujungė kelis Pauillac vynuogynų sklypus. Jo palikuonys Kanete papildė kaimyninius sklypus. Vynas buvo išpilstomas tik 1972 m. Antrasis dvaro vynas yra Hauts de Pontet-Canet.