Baltasis sausas
Sodrus, citrinų spalvos vynas kvepia kriaušėmis, citrinžole, gaiviais ananasais, citrinomis, kuriuos papildo šlapio akmens, mandarinų žievelės ir titnago natos. Burnoje vynas yra svarus, riebios tekstūros, bet išlaiko šviežią rūgštį. Aromatus burnoje papildo tropinių vaisių ir mandarinų skonio akcentai. Vynas turi ilgą ir intensyvų poskonį.
Patiekti 10 - 12 °C temperatūros prie kepto oto kepsnio kaparėlių padaže, minkštųjų sūrių, šviežių daržovių salotų.
Château Smith Haut Lafitte šiuo metu - vienas sėkmingiausių Pessac-Léognan apeliacijos vyno ūkių. Nepaisant ilgos 800 metų istorijos šis ūkis itin aukšta vyno kokybe negarsėjo, tačiau viskas pasikeitė, kuomet 1990 metais jį įsigijo Daniel ir Florence Cathiard. Buvę slidinėjimo čempionai bei sporto parduotuvių tinklo savininkai negailėdami lėšų ėmė renovuoti bei modernizuoti vyno ūkį, kuris dabar gali pasigirti daugiapakope vynuogių perrinkimo sistema (vynuogės atrenkamos tiek rankomis, tiek pasitelkiant optinį rūšiavimo įrenginį), nuosava brandinimo statinių dirbtuve, bei itin modernia vynine, kurioje žaliavos perkėlimui pasitelkiama gravitacija, o vynų fermentacija vyksta 30-yje skirtingų fermentavimo talpų. Vynuogynuose darbas taip pat vyksta siekiant aukščiausios kokybės - derlius skinamas tik rankomis, vynuogės auginamos ir prižiūrimos vadovaujantis ekologijos bei biodinaminės vynuogininkystės principais. Visos šios investicijos nenuėjo veltui - nuo 2000 metų tiek baltųjų, tiek raudonųjų vyninės vynų kokybė ėmė neįtikėtinai kilti.