Raudonasis sausas
Tai yra antrasis ‚Château Smith Haut Lafitte‘, garsaus Pessac-Léognano gamintojo, turinčio 78 hektarų vynuogyną, kurio vidutinis vynmedžių amžius - 49 metai, vynas. Šis vynas gaminamas iš atrinktų vynmedžių uogų.
Vynuogės prieš ir po rūšiavimo du kartus perskirstomos ir siunčiamos fermentuoti. Vynuogės ekstrahuojamos švelniai, naudojant perkošimo ir perpumpavimo metodus. Po to vynas 14 mėnesių brandinamas ąžuolo statinėse, iš kurių 20 proc. yra naujos.
Aromate raudonųjų vaisių, juodųjų serbentų ir vyšnių aromatai puikiai dera su pipirmėčių ir lazdyno riešutų natomis. Skonis pilnas ir mėsingas, pasižymintis gaiva ir rafinuota, pikantiška struktūra. Skonis išsiskiria tiksliais, švelniais taninais, kurie šiam išskirtiniam antrajam vynui suteikia ilgą poskonį.
Tiekti 16-18 °C prie raudonos mėsos, laukinės paukštienos patiekalų su grybais, brandintų sūrių.
Château Smith Haut Lafitte šiuo metu - vienas sėkmingiausių Pessac-Léognan apeliacijos vyno ūkių. Nepaisant ilgos 800 metų istorijos šis ūkis itin aukšta vyno kokybe negarsėjo, tačiau viskas pasikeitė, kuomet 1990 metais jį įsigijo Daniel ir Florence Cathiard. Buvę slidinėjimo čempionai bei sporto parduotuvių tinklo savininkai negailėdami lėšų ėmė renovuoti bei modernizuoti vyno ūkį, kuris dabar gali pasigirti daugiapakope vynuogių perrinkimo sistema (vynuogės atrenkamos tiek rankomis, tiek pasitelkiant optinį rūšiavimo įrenginį), nuosava brandinimo statinių dirbtuve, bei itin modernia vynine, kurioje žaliavos perkėlimui pasitelkiama gravitacija, o vynų fermentacija vyksta 30-yje skirtingų fermentavimo talpų. Vynuogynuose darbas taip pat vyksta siekiant aukščiausios kokybės - derlius skinamas tik rankomis, vynuogės auginamos ir prižiūrimos vadovaujantis ekologijos bei biodinaminės vynuogininkystės principais. Visos šios investicijos nenuėjo veltui - nuo 2000 metų tiek baltųjų, tiek raudonųjų vyninės vynų kokybė ėmė neįtikėtinai kilti.