Raudonasis sausas
Isla de Maipo regione vyrauja Viduržemio jūros klimatas, o vasaros karštį švelnina vandenyno brizai. Šios idealios sąlygos leidžia ‘Carmenere‘ vynuogėms tolygiai sunokti, išlaikyti gaivumą ir suformuoti švelnius, elegantiškus taninus.
Šis De Martino Carmenère – sodrus bei ekspresyvus. Aromate dominuoja intensyvios prinokusių vaisių natos, persipynusios su juodųjų pipirų ir subtiliais prieskonių akcentais. Skonyje atsiskleidžia ryškus vaisiškumas, kurį harmoningai papildo švelni tekstūra, prinokę taninai ir gaivi rūgštis.
Tiekti 16-18 °C prie jautienos arba grybų troškinio, taip pat kietųjų sūrių.
„De Martino“ vyninė – šeimos valdoma įmonė, įkurta 1934 m. Pietro De Martino, išeivio iš Italijos, kuris sukūrė idealias sąlygas gaminti vynus Maipo slėnyje. Vyninė nuolat investuoja į ekologinę vynininkystę bei tvarų ūkininkavimą, siekdama atskleisti Čilės regionų įvairovę ir autentišką terroir išraišką. Vyndariai nuolat keliauja po skirtingas Čilės vietoves, ieškodami unikalių plotų individualaus, išskirtinio vyno gamybai, siekdami įrodyti, kad Čilėje galima gaminti aukščiausios kokybės vynus. De Martino buvo pirmieji, ėmę eksportuoti „Carmenere“ vyną į užsienio šalis 1996 m., o šiuo metu jų daromi atskirų vynuogynų vynai nuolat sulaukia aukštų įvertinimų tiek iš vyno kritikų, tiek iš entuziastų bei profesionalų.
Vyno stilius
De Martino vynai pasižymi gaivia rūgštimi, vaisiškumu ir žemiškais akcentais bei išskirtiniu minerališkumu – savybėmis, kurios kiek rečiau sutinkamos Naujojo Pasaulio vynuose.
Prestižiniai vynuogynai
De Martino vynų gamybai naudojamos vynuogės auginamos unikaliuose Čilės regionuose:
Brandinimas ir vartojimo laikotarpis
Vynai brandinami tiek moderniomis, tiek tradicinėmis technologijomis, leidžiančiomis išlaikyti jų autentiškumą ir pabrėžti vietos terroir. Nors dauguma De Martino vynų yra geriami iš karto, kai kurie variantai turi potencialą ilgai bręsti, įgaudami dar daugiau kompleksiškų natų.