Vilnius

Klaipėda

De Martino Legado Chardonnay Limari DO 2023

Prekės išvaizda gali skirtis nuo matomos nuotraukoje.

Baltasis sausas

De Martino Legado Chardonnay Limari DO 2023

23,00

Aprašymas

„Legado“ sujungia didelio intensyvumo ir sudėtingumo vynus iš išskirtinių vynuogynų. Vynas intensyvus, didelio tūrio ir rūgštingumo, pasižymintis kalkingų slėnio dirvožemių minerališkumu. Vyno fermentacija ir brandinimas vykdytas naudotose prancūziško ąžuolo statinėse. Vynas kvepia prinokusiais citrusiniais vaisiais, mangais, vanile. Ilgai išliekančio geltonųjų vaisių poskonio.

Patiekimas

Patiekti 10–12 °C  temperatūros prie keptos žuvies ir paukštienos, pagardintos grietinėlės padažu. 

Apie gamintoją

„De Martino“ vyninė – šeimos valdoma įmonė, įkurta 1934 m. Pietro De Martino, išeivio iš Italijos, kuris sukūrė idealias sąlygas gaminti vynus Maipo slėnyje. Vyninė nuolat investuoja į ekologinę vynininkystę bei tvarų ūkininkavimą, siekdama atskleisti Čilės regionų įvairovę ir autentišką terroir išraišką. Vyndariai nuolat keliauja po skirtingas Čilės vietoves, ieškodami unikalių plotų individualaus, išskirtinio vyno gamybai, siekdami įrodyti, kad Čilėje galima gaminti aukščiausios kokybės vynus. De Martino buvo pirmieji, ėmę eksportuoti „Carmenere“ vyną į užsienio šalis 1996 m., o šiuo metu jų daromi atskirų vynuogynų vynai nuolat sulaukia aukštų įvertinimų tiek iš vyno kritikų, tiek iš entuziastų bei profesionalų.

Vyno stilius

De Martino vynai pasižymi gaivia rūgštimi, vaisiškumu ir žemiškais akcentais bei išskirtiniu minerališkumu – savybėmis, kurios kiek rečiau sutinkamos Naujojo Pasaulio vynuose.

  • Carmenere – intensyvus, su subtiliomis prieskonių, dūmo ir žemiškų užuominų natomis, kurios harmoningai dera su minkštais taninais.
  • Chardonnay ir Syrah – elegantiški variantai, kuriuose tradicinių ąžuolo statinių įtaka suteikia vynams papildomo kompleksiškumo.

Prestižiniai vynuogynai

De Martino vynų gamybai naudojamos vynuogės auginamos unikaliuose Čilės regionuose:

  • Isla de Maipo – regionas su viduržemio jūros klimatu ir išskirtiniu, dirvožemiu, kuris suteikia vynams ypatingą charakterį.
  • Itata – tradiciniai vynuogynai, kuriuose taikomos klasikinės metodikos atskleidžia terroir autentiškumą.

Brandinimas ir vartojimo laikotarpis

Vynai brandinami tiek moderniomis, tiek tradicinėmis technologijomis, leidžiančiomis išlaikyti jų autentiškumą ir pabrėžti vietos terroir. Nors dauguma De Martino vynų yra geriami iš karto, kai kurie variantai turi potencialą ilgai bręsti, įgaudami dar daugiau kompleksiškų natų.

De Martino

De Martino

Čilė Visos gamintojo prekės

Jums galėtų patikti