Raudonasis sausas
"Auginti ir prižiūrėti neskiepytus vynmedžius (Ungrafted ) yra privilegija, nes jų nedaug. Jų išskirtinumas kyla iš jų gebėjimo perduoti savo kilmę gryniausiu lygiu. Mes kruopščiai prižiūrime neskiepytas vynmedžius, kurie mums priklauso ir kurie buvo prižiūrimi dešimtmečius pagal tvarius ūkininkavo metodus bei stengiamės gaminti vynus iš šių žinomų vietovių su maksimalia terroir išraiška." Rankomis surintos vynuogės prieš fermentaciją trumpai šaltai maceruojamos, fermentacija vykdyta su vietinėmis mielėmis. Maceracijos ir fermentacijos trukmė 40 dienų. Šviežių raudonųjų uogų, žibuoklių, vyšnių aromatų vynas išlaiko traškią rūgštį, o smulkiagrūdžiai taninai suteikia vyno tekstūrai gilumo. Ilgo vaisiško poskonio vynas.
Patiekite 12-14 °C su ant grotelių kepta kiauliena/ dešrelėmis, pebre( čilietiškas pagardas).
„De Martino“ vyninė – šeimos valdoma įmonė, įkurta 1934 m. Pietro De Martino, išeivio iš Italijos, kuris sukūrė idealias sąlygas gaminti vynus Maipo slėnyje. Vyninė nuolat investuoja į ekologinę vynininkystę bei tvarų ūkininkavimą, siekdama atskleisti Čilės regionų įvairovę ir autentišką terroir išraišką. Vyndariai nuolat keliauja po skirtingas Čilės vietoves, ieškodami unikalių plotų individualaus, išskirtinio vyno gamybai, siekdami įrodyti, kad Čilėje galima gaminti aukščiausios kokybės vynus. De Martino buvo pirmieji, ėmę eksportuoti „Carmenere“ vyną į užsienio šalis 1996 m., o šiuo metu jų daromi atskirų vynuogynų vynai nuolat sulaukia aukštų įvertinimų tiek iš vyno kritikų, tiek iš entuziastų bei profesionalų.
Vyno stilius
De Martino vynai pasižymi gaivia rūgštimi, vaisiškumu ir žemiškais akcentais bei išskirtiniu minerališkumu – savybėmis, kurios kiek rečiau sutinkamos Naujojo Pasaulio vynuose.
Prestižiniai vynuogynai
De Martino vynų gamybai naudojamos vynuogės auginamos unikaliuose Čilės regionuose:
Brandinimas ir vartojimo laikotarpis
Vynai brandinami tiek moderniomis, tiek tradicinėmis technologijomis, leidžiančiomis išlaikyti jų autentiškumą ir pabrėžti vietos terroir. Nors dauguma De Martino vynų yra geriami iš karto, kai kurie variantai turi potencialą ilgai bręsti, įgaudami dar daugiau kompleksiškų natų.