Juodųjų serbentų likeris gaminamas tik iš juodųjų serbentų uogų, cukraus ir alkoholio. Dažniausiai vartojamas kaip kokteilių ingredientas.
Jeigu atvyksite į La Salamandre, išgirsite fermentuojamų vaisių dainas ar ritmingą vario aparatų ir garų duetą. Vaizdas, kuris hipnotizuoja, iš mašinos sklindantys garai, kurie svaigina. O tada laukimas, ši jaudinanti akimirka – paragauti. Raymond‘o Gatinel‘io meilė distiliavimui gimė anksti, o su metais tik augo. Pradžioje septinto dešimtmečio buvo žengti pirmieji žingsniai. Nusipirkęs distiliavimo aparatūrą su važiuokle ant ratų buvo pramintas „Keliaujančiu Distiliuotoju“, nes ilgais ir gūdžiais žiemos mėnesiais keliavo iš ūkio į ūkį, ir smulkiųjų gamintojų, ir ūkininkų fermentuotus vaisius pavertė eau de vie. Ši keliaujanti distiliavimo aparatūra leido Raymond‘ui patenkinti savo aistrą. Tačiau Keliaujantis Distiliuotojas tuo neapsiribojo – pajutęs, jog kyla regiono turizmo potencialas imasi ir įkuria įmonę, kurioje 1970 metais išdistiliuoja pirmąją vaisių partiją kaip profesionalas. Po 40 metų, Jacques, Raymond‘o sūnus, padedamas savo dvejų seserų – Brigitte ir Marie – Thérèse, toliau įgyvendina savo ir tėvo aistrą – distiliuoti vietinius vaisiais, pagal paprastus tradicinius receptus ir parodyti pasauliui savo krašto ypatumus.